Yeni Hyundai SUV’si Tucson tanıtıldı!

Hyundai Motor Company’nin kompakt SUV’si, geçtiğimiz hafta 2022 Hyundai Tucson tanıtımının ardından bugün global olarak tanıtılmasıyla tamamen açığa çıktı. Yeni Tucson, kendi ailesindeki diğer araçların neredeyse hiçbirine benzemeyen jilet keskinliğinde görünümüyle yolculuğuna başlıyor ve üretime hazır.

tucson

Dördüncü nesilde göze çarpan an önemli değişiklik, Hyundai’nin “parametrik dinamikler” olarak adlandırdığı cesur yeni dış tasarımı. Ön kısımda 10 “yarım ayna tipi” gündüz yanan farları entegre eden devasa bir geometrik ızgara bulunuyor. Bu farlar, devre dışı bırakıldığında mükemmel şekilde gizleniyor ve ancak yandığında kendini gösteriyor.

SUV’nin eğimli tavan çizgisinde ve şişkin çamurluklarında biraz Kona esintileri görmek mümkün. Ancak genel olarak SUV, daha dik ve keskin bir tasarıma sahip.

Benzinli, hibrit ve plug-in hibrit seçenekleri

2022 Hyundai Tucson, benzinli, hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar şeklinde üç yeni veya güncellenmiş güç aktarma sistemi konfigürasyonuyla sunulacak. 178 beygir gücü ve 182 lb-ft tork üreten ve sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirilen 2,5 litrelik dört silindirli bir motorla birlikte gelecek. Hibrit tarafında, turboşarjlı 1.6 litrelik dört silindirli bir motor, hibrit sistemle birlikte 229 beygir gücü ve 258 lb-ft tork ortaya çıkaracak. Hibrit sistemler sürekli değişken otomatik şanzıman (CVT) ile birlikte geliyor.

Diğer taraftan, Tucson, Hyundai’nin Interspace konsepti olarak adlandırdığı kavram etrafında tasarlandı. İki katmanlı gösterge panelinin şekli ve detayları ile ferahlığın vurgulanması amaçlandı.

Teknolojik ve aynı zamanda tarz

Önde ve merkezde Tucson, iklim ve medya için daha fazla bilgi-eğlence kısayolu ve kontrolü ile isteğe bağlı 10,25 inç dokunmatik ekran kullanıyor. Standart donanımlarda bu bilgi-eğlence sistemleri 8 inç bir ekrana iniyor. Her iki durumda da Android Auto ve Apple CarPlay standart. Ayrıca standart olarak, direksiyon simidinin ve sürücü koltuğunun önünde bulunan bir 10,25 inç dijital gösterge paneli bulunuyor.

Hyundai Digital Key teknolojisi, araç sahiplerinin bir akıllı telefonu aracın anahtarı olarak kullanmalarına izin verecek. Dijital Anahtar, sürücülerin kapıları kilitleyip açmalarına, motoru çalıştırmalarına ve Bluetooth ve NFC teknolojisini kullanarak uzaklaşmalarına olanak tanıyacak. Telefon, aracı uzaktan çalıştırmak ve uzaktan klima kontrollerini etkinleştirmek için bile kullanılabilir.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here