M Performans Parçaları ile Yeni M3 ve M4 Çok Farklı

0
1258
m performans

Geçtiğimiz günlerde BMW yeni ve çok farklılaşan tasarım çizgisine sahip M3 ve M4 modellerini tanıttı. Yeni BMW M3 ve M4 modelleri 2021 yılının Mart ayında satışa sunulacak. Aracın satışa sunulmasıyla birlikte M Performans parçaları da pazarda yerini bulacak.

M Performans parçaları aracı görsel olarak geliştirmenin yanı sıra araca hafiflik ve işlevsellik kazandırmak için üretilmiştir. Özellikle yeni tanıtılan araçta bu parçalar bizlere büyük değişiklikler sunuyor.

M Performans Egzoz Sistemi

Şüphesiz ki bu parçalar arasından en dikkat çekeni egzoz sistemi diyebiliriz. Yeni M3 ve M4 için M Performance Egzoz sistemi türünün ilk örneğidir. Üçgen düzeninde konumlandırılmış titanyum borular difüzörün tam ortasında konumlandırılmış. Standart egzoz sistemine göre oldukça hafifletilmiş olan egzoz bize tamı tamına 5 kilogramdan tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda sistem kapak sistemine sahip ve egzoz gazı yönlendirmesi sayesinde daha sportif bir ses sunuyor.

Daha Sportif Süspansiyon ve Frenler

M Performance spor süspansiyon, farklı yarış pistlerinde geliştirilmiş ve pistlere göre ayarlanmıştır. Coilover süspansiyonu, sürüş yüksekliğinin beş ila yirmi milimetre (Standart M modeline göre -10 mm düşürülmesi önerilir) arasında ayarlanmasına izin verir.

BMW Motorsport tarafından kullanılan uzun mesafe fren balatalarından türetilen M Performans spor fren balataları, daha kısa fren mesafesinin yanında daha iyi tepki süreleri ve yüksek sıcaklık direnci garanti eder.

M Performans Çok Sayıda Karbon Fiber Parça

Yeni M3 ve M4 için çok çeşitli karbon fiber M Performans Parçaları bulunmaktadır. Bunların en başında ön tampon için geliştirilen karbon lipi ve yine tampona eklenen hava kanallarını örnek verebiliriz.

Yandan bakıldığında, M Performance karbon hava üfleyicileri ve M Performance karbon yan trimlerini hemen görebilirsiniz. Arkada ise egzoz kadar etkileyici olan arka kanadını görüyoruz.

Yeni M modelleri artık yeni folyo kaplamaları ile daha özelleştirilebilir. Mavi, kırmızı ve mor M renkleriyle hazırlanan bu folyo aracın geometrisine uygun bir şekilde özel olarak üretilmiştir.

21 İnç’e kadar jant seçenekleri

Yeni BMW M3 Sedan ve BMW M4 Coupe için parça yelpazesi, iki yaz tekerleği setine sahip. Bunlardan giriş seviyesi olan set, önde 19 inç ve arkada 20 inç olan, M Performans yazısına ve dört mevsim lastiklere sahip Frozen Gunmetal Grey rengindeki settir.

Ayrıca istenirse önde 20 inç ve arkada 21 inç boyutlarında olan ve mat renklere sahip jant setleri yalnızca M Performance şirketinden temin edilebilir.

BMW modelleri ‘da 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here