En Güvenilir BMW Modelleri Hangileri?

0
6674
en-güvenilir
en-güvenilir

En güvenilir BMW modelleri denince aklınıza gelen modellerde yanılıyor olabilirsiniz. 70’lerde ve 80’lerde, Alman arabaları inanılmaz derecede iyi yapıldıkları için büyük itibar kazandı. Mercedes-Benz ve BMW, bu itibar üzerinde en büyük etkiye sahipti, çünkü her iki marka da, yapım kalitesi, malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından Amerika ve Japonya’dan çok daha ileride görünen çılgınca tasarlanmış arabalar üretti. Bununla birlikte, on yıllar geçtikçe, Alman arabaları aşırı karmaşık mühendislik ve yüksek bakım maliyetleri nedeniyle gerçekten devrilmeye başladıkça, güvenilirliğin şampiyonu olarak Japon arabaları Almanları geride bıraktı.

En Güvenilir Arabalarda Japonlar Öne Geçti

Japon-Araba-Markaları
Japon-Araba-Markaları

Ancak her şeyin istisnası vardır. Alman arabaları karmaşıktır, diğer pek çok arabadan daha karmaşıktır ve tamiratı ve bakımı biraz daha pahalı olabilir. Yine de, Alman arabaları bakım söz konusu olduğunda daha fazla dikkat gerektiriyor gibi görünüyor ve arabanıza yakından baktığınız sürece, aslında birçok yaygın sorundan kaçınabilirsiniz.

Bu, tüm Alman arabalarının, düzenli ve tutarlı bir bakımla bile güvenilir olduğu anlamına gelmez. Bazıları diğerlerinden çok daha güvenilirdir, bu yüzden bulabileceğiniz en güvenilir BMW’lerden bazılarına bir göz atmamız gerektiğini düşündük.

Burada birkaç temel faktör var. Başlangıç ​​olarak, son on yılda çıkış yapan hiçbir şeyi dahil etmeyeceğiz. Bu arabaların güvenilir olup olmadığını doğru bir şekilde aramak için garanti dışında yeterli zaman yoktur. Bu nedenle, geçmiş performansları kanıtlanmış eski arabalara bağlı kalacağız.

En Güvenilir BMW Modelleri

E83 BMW X3

bmw-x3
bmw-x3

En popüler model olmayabilir ama ilk nesil BMW X3 aslında harika bir küçük otomobil. Eğlenceli gerçek: Chris Bangle hala bir tane kullanıyor. Birinci nesil X3, etli direksiyon ve yetenekli bir şasi ile BMW’nin şimdiye kadar yaptığı en iyi yol tutuş SUV’larından biridir. Ancak, onu bugün bile harika bir satın alma yapan şey, nispeten güvenilir bir araba olmasıdır.

Eski usul sıralı altı motorlar ve ZF kaynaklı otomatik şanzımanlar ile E83 BMW X3, modeli ne olursa olsun her zaman oldukça güvenilir olmuştur. Birkaç yıl önce bir tane satın almak istediğimi ve güvenilirlik konusunda tonlarca araştırma yaptığımı hatırlıyorum, aynı zamanda birkaç sürüşü test ediyor. Yüksek kilometreli otomobiller bile harika hissettirdi ve pek çok sorunu yoktu.

E46 3 Serisi

 

en-güvenilir-bmw
en-güvenilir-bmw

Bir E36 3 Serisinin sahibi olarak, uğraşmak zorunda kaldığım can sıkıcı sorunların hiçbirine sahip olmadıkları için E46 3 Serisi sahiplerini her zaman çok kıskandım. Arabam, her kapının içindeki kırık pencere düzenleyicileri, ikincil hava pompası arızaları (iki) ve en önemlisi soğutma sistemi sorunları gibi sorunlarla doluydu. Ancak, E46 3 Serisi’nin neredeyse tüm bu sorunlardan kaçındığı görülüyor.

Hala oldukça iyi çalışan yüksek kilometre performansına sahip bu kadar çok sayıda E46 3 Serisi’ni satışta bulmanızın bir nedeni var. Dayanıklı sıralı altı motorları ve sağlam yapı kalitesi sayesinde, uzun yıllar dayanacak bir E46 3 Serisine sahip olabilirsiniz.

E90 3 Serisi

BMW-E90
BMW-E90

E46 3 Serisinin ardından, E90 sağlam bir yedek oldu. Elbette, E46’dan daha elektronik ve daha karmaşıktı ve o sırada BMW’nin satışa sunduğu daha karmaşık otomobillerden biriydi. Ancak, ortaya çıktığı gibi, E90’ın ekstra karmaşıklığı güvenilmezliğe dönüşmemiş gibi görünüyor.

Bir bütün olarak E90 3 Serisinde çok fazla sorun yok. Elbette, BMW 335i’nin N54 motoru ve yüksek basınçlı yakıt pompası arızaları gibi belirli teknik özellikli otomobillerde bazı yaygın sorunlar vardır. Ancak, daha sonraki model N55 motorlu arabalar bu sorunu çözdü. Ancak, sorun yaşıyorsanız ve nispeten kullanışlı olsanız bile, HPFP’yi değiştirmek yalnızca birkaç saat içinde kendi başınıza yapılabilir. Pek çok mal sahibinin sizi inanmaya sevk edebileceği gibi, bu dünyanın sonu değil.

Bunun dışında, E90’lar nispeten güvenilirdir ve sahiplerine çok fazla baş ağrısına neden olmaz. Aslında, giriş seviyesi modellerden M3’e kadar bir çeşit E90’a sahip olan tanıdığımız herkes arabalarını sevdi. Kendi Horatiu’umuz bile onu sevdi ve onunla geçirdiği süre boyunca hiçbir sorunu yoktu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here