Louis Camilleri ve Ferrari Yollarını Ayırıyor!

0
1271
Louis Camilleri ve Ferrari

Ferrari ve Louis Camilleri Yollarını Ayırıyor!

Ferrari CEO’su Louis Camilleri, derhal yürürlüğe girecek şekilde şok bir emeklilik kararı açıkladı. Bu kararının ‘kişisel nedenler’ yüzünden olduğunu belirten Camilleri, İtalyan spor araba üreticisini zor bir duruma sokmuş gibi görünüyor. Çünkü, Ferrari hala Camilleri’nin yerine kimin geçeceğini açıklamış değil.

Phillip Morris’i De Bıraktı!

ferrariFerrari CEO’su olarak görev yapan Louis Camilleri aynı zamanda Phillip Morris International şirketinde de yönetim kurulu başkanlığı yapıyordu. Camilleri’nin aldığı emeklilik kararı Phillip Morris International şirketindeki pozisyonu için de geçerli olacak. Ferrari’den yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu başkanı John Elkann, bu geçici dönemde CEO rolünü üstlenecek.

Louis Camilleri, 2018 yılında Ferrari eski şefi Sergio Marchionne’nin ölümünün ardından CEO rolünü üstlenmişti. Görev süresi içerisinde de, koronavirüs pandemisinin yol açtığı zorluklara rağmen, sağlam bir ticari büyüme sağlamıştı. Son birkaç ay içerisinde Ferrari’nin hisse senedi fiyatları 113 Euro’dan 179 Euro’ya kadar yükselmişti.

Camilleri aynı zamanda Ferrari Formula 1 takımının da büyük destekçisiydi. Birkaç yarışa katılmıştı. Ferrari Formula 1 takım patronu olan Mattia Binotto ile de her zaman yakın temas halindeydi.

Louis Camilleri ve binotto

Kötü Ayrılmadılar

Louis Camilleri, emeklilik kararının ardından yaptığı açıklamada: “Ferrari hayatımın bir parçası oldu ve CEO’su olarak hizmet etmek benim için büyük bir ayrıcalıktı. Maranello’nun olağanüstü çalışanlarına ve yaptıkları her şeye uyguladıkları tutku ve bağlılığa olan hayaranlığım sınır tanımıyor. Şirketin 2018’den beri elde ettiği sayısız başarıdan gurur duyuyorum ve Ferrari’nin en iyi yıllarının hala gelecekte olduğunu biliyorum.” dedi.

Ferrari’de geçici bir süre için CEO olarak görevlendirilen John Elkann ise Camilleri’nin Ferrari’ye yaptığı katkılara saygılarını sundu. Elkann yaptığı açıklamada: “Louis’e 2018’den beri CEO’muz olarak ve 2015’ten beri yönetim kurulu üyemiz olarak aralıksız bağlılığı için en içten teşekkürlerimizi sunmak isterim. Ferrari’ye olan tutkusu sınırsızdı ve onun liderliğinde şirket, gerçekten de eşsiz mirasından ve kusursuz mükemmellik arayışından yararlanarak dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olarak bulunduğu yeri hak ettiğini sonuna kadar gösterdi. Kendisine ve ailesine uzun ve mutlu bir emeklilik diliyoruz.” dedi.

elkann
John Elkann

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here