İkinci el araç satışları bu yıl sonu itibariyle 6 milyon seviyesine gelmekte. Ayrıca ikinci el satışları, sıfır araç satışlarını da geçmiş durumda. 2022 yılı TÜİK verilerine göre 2. el satışları, sıfır araç satışlarının tam 11 katı olarak gerçekleşti. Bunun asıl sebebi ise tabi ki de sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunlar. Özellikle araç sahibi olmak isteyen kullanıcılar bu konuda vakit kaybetmek istemiyorlar. Bu sebepten de sıfır araç tedarikini beklemek yerine hazırda bekleyen ikinci el araçlara yöneliyorlar. Bu durumun sonucunda ise Kasım ayında 580 bin 271 adet ikinci el satışı gerçekleşti. Fakat buna karşılık sıfır araçların satış adedi ise 59 bin 222 seviyesinde kaldı. Yıl itibari ile 11 ayda toplamda 500 bin sıfır araç satılırken, 5.6 milyon adet ikinci el araç satışı gerçekleşti. Buna göre ise ikinci el satışlarının yıl sonu itibariyle 6 milyona ulaşmış olması bekleniyor. Konu ile ilgili uzman görüşleri ve tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

İkinci El Araç Satışları Rekora Koşuyor

Girişte bahsettiğimiz üzere ikinci el araç satışları 2022 yılı itibariyle rekora koşmakta. Buna göre 2022 yılının ilk 11 ayında toplamda 5.6 milyon ikinci el satışı gerçekleşti. Buna karşılık ise sıfır araç satışları toplamda 500 bin adet gerçekleşti. Yılın son günleri itibariyle de bu hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Araç sahibi olmak isteyen kullanıcıların özellikle 2023 yılına girilmeden araçlarına kavuşmak istemeleri ikinci elde gerçekleşen bu artışın ana sebebi olarak görülüyor. Çünkü sıfır araç tedariklerinde yaşanan sorunlar hala devam etmekte.

İkinci el araç satışları

Bu konuda ise sektör yetkililerinden bazı açıklamalar geldi. Buna göre uzmanlar, “Sıfır araç daha az geliyor. Bu sebeplerden kaynaklı ikinci el piyasasında insanlar mümkün olduğu kadar doğru düzgün aracı bulup satın almak istiyorlar. Bu sebepten çok hareketli bir pazar yaşıyoruz. 200 bin ile 700.000 arasında orta segment araçlar daha çok satış görüyor. Kredilerde musluklar biraz açılırsa insanlar elindeki aracın üzerine bir şey ekleyerek ya da halihazırda cebindeki paraya biraz daha para ekleyerek yeni araca ulaşmakta daha büyük kolaylık yaşarlar.” yorumlarında bulundular.

İkinci El Online Otoda Hem Satışlar Hem Fiyatlar Arttı⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here