Hyundai N Modelleri Tamamen Elektrikli Olacak

0
805
Hyundai N Modelleri

Hyundai N modelleri ile yeni seriye giriş yapacak. Bu seri ile tüm N serisini firma tam anlamıyla elektrikli hale getirmiş olacak.

Hyundai N Modelleri Tamamen Elektrikli Bir Seri Olacak

Hyundai’ın yüksek performanslı alt markası olacak N serisi firmanın geleceğe sıfır emisyon teknolojisine odaklanıyor.

Bu serinin tamamen elektrikli ilk modelleri RN22e ve N Vision 74 olacak. Ayrıca firma bu modelleri ile gelecekte sıfır emisyon konusunda lider olmak istiyor.

RN22e, tamamen elektrikli Ioniq 6 ile firmanın E-GMP adını verdiği Elektrik-Küresel Modüler Platformunu birleştiriyor.

N Vision 74 ile de elektrikli araç teknolojisini ve hidrojen yakıt sistemini birleştiriyor. Hyundai bu sistemi “sürüş eğlencesi” olarak tanımlıyor.

RN22e Hakkında Bilgiler

RN22e Hyundai tarafından E-GMP platformu ve Ioniq 6 tabanlı bir düzene sahip olacak.

N serisi tanıtımından bu yanan viraj alma kabiliyetini geliştirmeye çalışıyor. Bunun için araçta 3D baskılı parçalar kullanılmış. Bu da ağırlığı azaltarak daha iyi viraj dengesi sağlıyor.

Dört tekerden çekişli olan RN22e sürücülerin ön ya da arka tekerleklerde tork gücünü seçmesine olanak sağlayan farklı sürüş modlarına sahip olacak.

Dört pistonlu mono blok kaliper ve 400 mm hibrit disk frenler RN22e’nin yüksek performanslı elektrik sistemini dayanmasını sağlıyor.

Ayrıca Hyundai N serisinde sapma ve viraj dengesini korumak için rejeneratif frenleme sistemini kullanacak.

İç mekanda RN22e dinamik sürüş hissini üst düzeye çıkarmak için N Sound+ teknolojisini kullanıyor. Üstelik bu teknoloji sürekli gelişime açık olacak.

Ioniq 6’nın modern tasarımını kullanan RN22e aerodinamik özelliklerinden de yararlanacak. Hyundai N serisi performansı en üst düzey çıkarmak için ayrıca motor sporlarından ilham alarak ayrıntılar ekledi.

Ioniq 6’nın tasarımını korurken, alt tampon sportif olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu işlevsel estetik ile RN22e, soğutma ve aerodinamiği bünyesinde birleştiriyor.

Ayrıca RN22e 2.950 mm dingil mesafesi üzerinde 4.915 mm uzunluğa, 2.023 mm genişliğe ve 1.479 mm yüksekliğe sahip olacak.

Hyundai N Vision 74 Hakkında Bilgiler

N Vision 74 firmanın yenilenebilir performans olarak ifade ettiği hidrojen yakıt hücreli hibrit bir model.

Tasarım açısından bu model 1974 Hyundai Pony Coupe konseptini temel aldı.

Hyundai Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı ve Başkanı SangYup Lee, bu tasarım hakkında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“N Vision 74’ün geleceğe yönelik tasarımı, Pony Coupe konseptine giren özveri ve tutkuya duyduğumuz saygı ve takdiri yansıtıyor.”

İç mekanda ise analog düğmeler ile dijital tuşlar birlikte yer almakta. Böylece modern ve gelenekselin bir karışımı iç mekanda bizleri karşılıyor.

Vision 74 2.905 mm dingil mesafesi üzerine, 4.952 mm uzunluğa, 1.995 mm genişliğe ve 1.331 mm yüksekliğe sahip. Hyundai N’nin şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş hidrojen yakıt sistemli hibrit sistemini kullanan yüksek performanslı ilk aracı.

Hyundai mühendisler ayrıca yeni bir hibrit yapı geliştirmişler. Bu hibrit yapı sayesinde soğutma verimliliği artıyor. Bunun yanı sıra farklı sürüş koşullarına bağlı olarak iki farklı güç kaynağı kullanılabiliyor. Bu hibrit sistem motorlarda daha iyi tork vektörü sağlıyor. Ayrıca araca hassas bir viraj alma kabiliyeti sağlıyor.

Ayrıca N Vision 74, üç kanallı bir soğutma sistemi kullanıyor. Bu soğutma sistemi yüksek performansı dengelemek için kullanılmış.

Sıfır KM Hyundai Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here