Bisiklet Sürmeyi Nasıl Öğrenirim?

0
2789
Bisiklet Sürmeyi Nasıl Öğrenirim

En eğlenceli ve sağlıklı aktivitelerden biri bisiklet sürmektir. Ancak bisiklet sürmek herkes için çok kolay olmayabilir. Özellikle çocukluk yıllarında bisiklet sahibi olmayan kişiler, ilerleyen yaşlarında bisiklet sürmekte zorlanır. Pedal çevirme ve dengeyi sağlamayı bir arada yürütemez. Bisiklet sürmek kolay fakat dikkat isteyen bir aktivitedir. Bisiklet sürmeyi öğrenmeye başlamadan önce bilmeniz gereken noktalar var. Öncelikle sizin gibi birçok kişinin bisiklet sürmeyi bilmediğini kabul etmelisiniz. Bisiklet sürdüğünüz zaman çevreye saygılı olduğunuzu göstereceksiniz. Ayrıca bisiklet sürmek bedensel ve psikolojik sağlığınızı korur. Bugün birçok kişi tarafından merakla sorulan, “Bisiklet Sürmeyi Nasıl Öğrenirim?” sorusunu cevaplayacağız.

Bisiklet Sürmeyi Nasıl Öğrenirim?

Bisiklet sürmeyi öğrenmek için öncelikle uygulamanız gereken belirli adımlar bulunmakta. Bu adımları sizler için sıraladık. Şartları uygun hale getirerek kendinizi ve çevrenizi tehlikeye atmamanızı öneriyoruz.

Uygun Yer Bulmak

Bisiklet Sürmeyi Nasıl Öğrenirim

Bisiklet sürmeye başlamadan önce hazırlanmanız gereken birçok nokta var. Öncelikle bisiklet sürmek için uygun yer bulmak, öğrenme aşamanızı hızlandıracaktır. Öğrenmeye başlamadan önce araç ve yaya trafiğinden uzak bir yer bulmalısınız. Uygun yer bulmak” dediğimiz zaman endişelenmeyin. Çok fazla kullanılmayan araç otoparkları, alış veriş merkezlerinin az kullanılan katları, bisiklet sürmek için oldukça uygun yerlerdir. Kalabalık şehirlerde yaşamıyorsanız çok daha fazla şanslısınız. Az kullanılan yollar, bisiklet sürmeyi öğrenmek için en uygun yerlerdir.

Bisiklet sürmeye başlamadan önce bulacağınız sürüş alanının düz ve mümkünse asfalt zemin olmasına dikkat edin. Toprak ve çakıllı yollar ilk zamanlarda bisiklet sürmeyi zorlaştırır.

Koruyucu Ekipman Kullanımını Önemseyin

Bisiklet Sürmeyi Nasıl Öğrenirim koruyucu kıyafet önemi

Bisiklet kullanmak oldukça kolay gözükebilir. Ancak dikkat isteyen önemli bir aktivitedir. Ufak kazalar bile büyük felaketlere yol açabilir. Bisiklet kullanırken kask, eldiven, dizlik ve dirseklik takmalısınız. Bu koruyucu ekipmanlar, olası bir kazada sizi yeterince korur. Koruyucu ekipmanlar asfalt yanığı, sıyrık ve darbeleri engeller. Ayrıca bisiklet sürerken kıyafet tercihinizde çok önemlidir. Özellikle bol kıyafetler ve etek giymekten kaçınmalısınız. Bu tip kıyafetler sürüş hareketlerinizi zorlaştırır. Bol kıyafetler bisikletin dişlilerine ve lastik aralarına takılabilir. Bu durum kazaya davetiye çıkarır.

Hava Durumu ve Sürüş Saatinin Önemi

Bisiklet sürerken hava durumunun önemi

Bisiklet sürmeyi öğrenmek için çok sıcak ve soğuk havaları tercih etmeyin. Ayrıca gündüz saatleri, sürücü psikolojinizi iyileştirir. Bisiklet sürmeyi gece saatlerinde öğrenmek istiyorsanız açık renkli ve ışığı yansıtan kıyafetler giymeyi tercih edin.

Bisikletinizin Ayarlarını Yapın

Bisikletinizin koltuk, gidon ve pedal ayarı öğrenme hızınız için çok önemli. Bu ayarlar, sürüş anında dengenizin bozulmamasını sağlar.

Bisikletin Dengesini Anlayın

  • Öncelikle bisikletin dengesini anlamalısınız. Bunun için ilk adım olarak iki elinizle gidonu tutun. Bisiklete binmeden sadece gidonu tutup, ilerleyin. Bu sayede bisikletin dengesini ve ağırlığını kavrayacaksınız.
  • Daha sonra bisikletin selesine oturun. İki ayağınızla bisikleti ilerletmeye çalışın. Arada iki ayağınızı yerden kesmeye çalışın. Bu sayede bisikletin gidişini ve dengesini anlayacaksınız.
  • Üçüncü adıma geçtiğimiz zaman tek ayağınızı bisikletin pedalına koyun ve tek ayağınız yerdeyken gitmeye çalışın. Bedeninizi kasmadığınızdan emin olun.
  • Dördüncü adıma geçmeden önce bisikletin dengesini ve ağırlığını anladığınıza emin olun. Daha sonra iki elinizle gidonu sıkmadan tutun. İki ayağınızı pedal koyun ve çok fazla beklemeden çevirmeye başlayın. Sakin olduğunuz zaman bisikletiniz kolaylıkla dengede gittiğini anlayacaksınız. Kontrollü gitmek, dengeyi kolaylaştırır. Bisikletin pedallarını ne çok yavaş ne de çok hızlı çevirmeyin. Belirli bir ritim tutmaya özen gösterin.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Bisiklet Türleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here