BMW elektrikli araç satışlarını bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre iki kattan fazla arttırdı. Bu artış da geçen yıldan bu zamana %110’dan fazla artış demek.

BMW Elektrikli Araç Satış Rakamları

Dünya çapında BMW ve Mini birlikte tamamen elektrikli 75.891 adet araç sattı.

Bu çok başarılı bir değer. Bu rakamlar ile BMW, Mercedes ve Audi gibi rakiplerini geride bırakmayı başardı. Şu anda BMW premium otomotiv segmentinin zirvesinde.

Rakamlara göre BMW için sonuçlar güzel. Bu da firmanın elektrikli araç serisinde üretim artışı ile doğru orantılı. Elektrikli araç segmentinde en büyük hamleleri yaptı.

BMW tüm bu satışları tedarik sorunları ve bileşen eksikliğinden kaynaklanan uzun gecikmeler olmasına rağmen yaptı. Toplamda BMW grubu geçen yılın aynı dönemine göre %13.3 azalış yaşamasına rağmen toplamda 1.160.443 adet elektrikli araç sattı.

Firma bu yıl elektrikli araç satışını arttırmayı planlamamıştı. Ancak elektrikli araç piyasasında bu yıl iyi bir değere ulaştığını görebiliriz.

BMW’nin Küresel Pazarlardaki Durumu

BMW i4 modelini ön siparişe açtı. Avrupa pazarında 34.000 kullanıcı ön sipariş verdi.

Çin pazarında ise satışları BMW i3 sayesinde artışa geçmiş durumda. Bunun yanı sıra i3, iX1 ve i7’ler de bu pazarda başarılı olmasında etken.

BMW’nin Elektrikli Araçlar Hakkındaki Gelecek Planları

BMW’nin elektrikli araç modelleri hızla genişliyor. Bunun yanı sıra firma tamamen elektrikli 3 serisine geçeceği 2025 yılına kadar 2 milyondan fazla elektrikli araç üretmek istiyor.

Ayrıca Neue Klasse %100 elektrikli bir model olarak tasarlanacak ve büyük ihtimalle BMW için çok önemli bir model olacak.

BMW Elektrikli Araç

Bunların yanı sıra firma 2030  yılına kadar satışlarının yarısının elektrikli araçlardan gelmesini istiyor. BMW ile birlikte Rolls-Royce ve Mini de elektrikli otomobillere yatırım yapmak istiyor.

Ayrıca BMW’nin motor bölümü olan Motorrad bile elektrikli motor üretimine geçmeyi planlıyor.

Sıfır KM BMW Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here