Engelli Bireyler için MINI Cooper SE Özel Versiyon

0
1162

Engelli bireyler için MINI COOPER yeni bir MINI COOPER SE özel versiyonu geliştiriyor. MINI daha fazla farkındalık yaratmayı amaçlıyor!

Engelli bireylerin, elektrikli mobiliteden daha fazla yararlanabilmesi adına MINI markası özel bir tasarım geliştirmeye başladı. İlk olarak kapsayıcılık adına her ayrıntının detaylıca düşünüldüğü bu özel versiyon araçta sadece ellerinizi kullanarak otomobil kullanabileceksiniz.

Engelli bireylerin ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılabilmesi adına geliştirilen bu sistemde BMW Group Sürüş Deneyimi Programının eğitmeni Tina Schmidt- Kiendl’dan ilham alınmakta. Öyle ki Tina, elektrikli sandalye kullandığı için hareket kabiliyetindeki sınırlama nedeniyle engelli bireylerin ihtiyaçlarını anlamak adına doğru kişi.

MINI Cooper SE Özel Versiyon

MINI Cooper SE iç mekanı direksiyon simidinin ön yüzüne yerleştirilen halkayla değiştirildi. Avuç içiyle halkaya basarak gaz pedalına komut verilen bir özellik getirilmiştir. Bu sayede hem direksiyon hakimiyeti hem de sürüş kontrolü daha kolay bir hale ulaştı. Sol kısımda bir fren yer alıyor, sağ kısımda ise başka bir formda fren bulunmakta. Otomobilin diğer pedalları ise olası bir çarpmayı engellemek amaçlı kapaklarla kapanmıştır.

Kullanım kolaylığı açısından her şey düşünülmüş ve rejeneratif frenlemeye sahip. Ellerinizi direksiyonun üzerinde bulunan halkadan çektiğinizde aracın frenleme yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Fakat tekerlekli sandalye kullanan bireyler için şarj portlarının daha yukarılarda olması oldukça zorlayıcı. Bu nedenle şarj istasyonuyla ilgili yapılan tasarımların yeniden gözden geçirilerek, daha kullanıcı odaklı yapılması gerekmekte.

Engelleri bireylerin direksiyonda kendilerine güvenmelerini sağlamak ve güvenliklerini arttırmak amaçlı MINI, Almanya’da bir merkezde kurs vermekte. Böylece bu kurs kapsamında sürücüler, farklı yol yüzleri üzerinde frenleme yapmayı tecrübe edinecekler. Aynı zamanda acil durumlar için yapılabilecekleri de öğrenmekteler.

Tina Schmidt MINI Cooper SE özel versiyonu tanıtırken, tekerlekli sandalye kullanan bireyler için şarj portlarının yukarıda yer almasının oldukça zorlayıcı olabildiğinden bahsediyor. Şarj istasyonlarının ve araçların engelli bireyler adına daha kapsayıcı hale getirilebilmesi için çalışmaların yapılması gerektiği öngörülmekte.

MINI özel versiyon tasarımlarında kullanıcıların konforunu ve ihtiyaç duydukları sistemi geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına kurumların ve markaların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmekte. Bu doğrultuda yapılan çalışmalara destek vermeleri de beklenmekte.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here