Hyundai Grandeur Restomod ile yeni bir seviyeye yükseliyor… 1980’li yıllara damga vuran Hyundai Grandeur artık elektrikli motoru ve yeni iç mekanı ile yenilendi. Bu yılın başlarında Pony ile başlayan restomod çalışmaları şimdi Grande ile devam ediyor. Hyundai bir kez daha geçmişine ulaştı ve bu kutulu sedanı retro-fütüristik bir EV’ye dönüştürdü.

Hyundai, geçmişinden bir model kullanarak başka bir EV restomod yarattı. Bu sürüm, 1980’lerden kalma birinci nesil Hyundai Grandeur sedanına dayanmaktadır. Yeniden işlenmiş bir dış cepheye, tamamen yeni bir iç mekana ve benzinli motorun yerini alacak bir elektrikli aktarma organına sahip.

Hyundai Grandeur Restomod İle Yeni Bir Seviyede

Bu yıl gördüğümüz en havalı otomobillerden biri ile karşınızdayız. Bu model, 1970’lerden bir modelin EV güç aktarma organları, ultra modern LED aydınlatma üniteleri almıştır. Bu ayrıca bir nixie-tube gösterge paneli ile donatılmış, baştan sona elden geçirilmiş ve yükseltilmiş birinci nesil Pony olan Hyundai Pony Heritage Serisi idi. Pony, 2020’de bir iç tasarım salonu için yaratıldı ve şimdi yine oldu: Aynı galeride, ikonik Pony’nin hemen yanında benzer şekilde yeniden düzenlenmiş bir Hyundai Grandeur sedan ortaya çıktı.

Hyundai Grandeur Restomod İle Yeni Bir Seviyeyede

Hyundai Grandeur, bu restomod yenilemesini almak için ilginç bir seçimdir. Müşteriler bu büyük sedanın daha sonraki versiyonlarını önce XG300 ve daha sonra Azera olarak duymuş olabilirler. Ancak birinci nesil Grandeur daha belirsiz. Mitsubishi ile birlikte geliştirilen, Japonya’da Mitsubishi Debonair olarak da adlandırıldı. Kore’de, Daewoo’nun en iyi modellerini üstlenmek ve gelecek vadeden Hyundai’ye amiral gemisi bir model sağlamak amaçlandı.

Grandeur, zamanında rakiplerinden farklı olmayı başaramamışken, 2021’de Hyundai’nin showroomunda yeniden doğdu. Bu araç 1980’li yılların temiz çizgilerinin bugün ne kadar zamansız olduğunu bize gösteriyor. Araba sadece birinci nesil Grandeur’u hatırlayanlara değil, aynı zamanda retro-fütüristik tarzın büyüsüne kapılanlara da hitap ediyor.

Hyundai Grandeur Restomod İle Yeni Bir Seviyeyede

Hyundai Grandeur’da Neler Değişti?

Dışarıda, Grandeur’ün geleneksel ışıkları, önde ve arkada farklı desenlerde aydınlatan çok pikselli LED ışıklara yer açıyor. Izgara yeniden tasarlandı ve orijinal Grandeur’ün bazı versiyonlarını süsleyen kaput süslemesini kaybetti. Ayrıca tekerlekler, aynalar ve pervazlar da fütüristik bir tarzda yeniden tasarlandı.

Hyundai Grandeur Restomod İle Yeni Bir Seviyeyede

Dış kısım yükseltilmiş ve modernize edilmiş olsa da, iç kısım tamamen yeniden tasarlandı. Ancak marka yine de 1980’leri anımsatan stil ipuçları ve malzemeler kullanıyor. Solda ve sağda ek düğmelere sahip tek kollu bir direksiyon simidi var. Üst gösterge paneli tamamen yeni, yatay bir ekrandır; ve bilgi-eğlence sistemi orta konsolda dikey bir ekrana sahiptir.

Dört büyük koltuk, uzun süredir modası geçmiş ama yakında lüks arabalara geri dönebilecek bir malzeme olan kadife ile kaplanmıştır. Koltuk arkalıkları ise deri kaplıdır. Depolama alanları, pahalı el çantaları görünümündedir. Ayrıca Grandeur, Kore’nin önde gelen enstrüman üreticisi Samick ile birlikte geliştirilen yeni ses sistemini bulundurur. Bu ses sistemi 18 hoparlör ve iki subwoofer ile tasarlandı. Ayrıca, ses ekranı neredeyse bir piyanoyu andırıyor.

2021 Hyundai Grandeur Aydınlatma Sistemi

Hyundai, içeride benzersiz bir aydınlatma deneyimi yaratmaya büyük özen gösterdi. Gösterge panelinin her iki yanından yayılan iki ışık ışını vardır. Bunlar B sütunlarını öne çıkarıyor ve tüm iç mekanı aydınlatıyor. Sonsuzluk aynaları ise aha zarif ve benzersiz bir vurgu ekler. Ve bronz aydınlatmanın eski hi-fi sistemlerinin görünümünü çağrıştırması bekleniyor.

2021 Hyundai Grandeur Güç Aktarma Organları

İyi bir önlem olarak, orijinal benzinli aktarma organları tamamen bir EV güç aktarma organı ile değiştirildi. Sang-ah Ko, Lee Dong-won ve Woo-soon Choi liderliğindeki ekibin etkileyici projeyi tamamlamak için tam sekiz ay yatırım yapmasına şaşmamalı.

Hyundai Grandeur Restomod İle Yeni Bir Seviyeyede

Pony ve Grandeur projeleri, Hyundai’nin baş tasarımcı Luc Donckerwolke tarafından başlatılan stratejisindeki bir değişikliği vurguluyor. Koreli otomobil üreticileri geleneksel olarak gelecekteki modellere odaklandı. Durum böyle olsa da, şimdi ilk kez kendi tarihlerine bakıyor ve yenileme yapıyorlar. İleride hangi otomobillerin Heritage özelliğini alacağını merak ile bekliyoruz. Ancak bununla birlikte, pratik bir soruyla daha da ilgileniyoruz. Bu, Grandeur EV’yi Hyundai’den ne zaman sipariş edebilirsiniz? Ayrıca teslimatların tam olarak ne zaman başlayacağı da merak konusudur.

İkinci El Hyundai Grandeur Otomobil İlanları

Hyundai Ioniq SEVEN Concept EV SUV

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here