Otomobil endüstrisi tedarik zinciri ve çip problemleriyle kan kaybettiği bu dönemde Hyundai Avrupa’da satışlarını arttırmayı başardı. Japon otomobil devi, güçlü satış stratejileri ile önceki yıla göre dünya genelinde yüzde 1,4 artışla toplam 3 milyon 94 bin adet otomobil sattı. Avrupa geneli satışlarda ise önceki yıla göre yüzde 0,5 büyüme ile 518.566 adet satış gerçekleşti. Buna göre Hyundai Avrupa pazarında yüzde 4,6 pazar payına ulaşmış oldu.

G5 Pazarında Rekor Kıran Performans!

Markanın G5 pazarı olan; Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’de satışlar geçtiğimiz yıla göre rekor kırdı. Avrupa’nın otomobil devi olan Almanya’da elektrikli araç satışlarında 3. sırada yer aldı ve ülkedeki büyüme yüzde 4 olarak kaydedildi. İspanya’da yüzde 7,3 pazar payına ulaşarak 59.503 araç satışı gerçekleştirdi. İtalya ve Fransa da ise yüzde 3,1 ile toplamda 85.525 otomobil satışı gerçekleşti. Son olarak İngiltere’de yüzde 5’lik pazar payıyla 80.419 adet yeni Hyundai satışı gerçekleşti. Böylelikle İngiltere’de bugüne kadar kaydedilen en yüksek satış oldu.

Hyundai’nin Elektrifikasyon Süreci

2022 hyundai ioniq 5

Tüm dünyada elektrifikasyon süreci devam ederken, Avrupa’da da elektrikli araçlara olan talep artmaya devam ediyor. Bu bağlamda Hyundai’nin sıfır emisyonlu EV, PHEV ve HEV otomobil satışları yüzde 19 artış yaşadı. Buna göre Avrupa’da toplam satışların yüzde 38,8’ini elektrikli ve hibrit araçlar oluşturdu. Özellikle geçen sene çıkardığı elektrikli Ioniq 5 modeli bir çok ödüle ev sahipliği yaptı. “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” ve “Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” gibi ödüllere sahip olan model dünya genelinde 38,970 adet satmayı başardı.

Avrupa Pazarı İçin Avrupa’da Üretiliyor

hyundai assan

Şirketin Avrupa’da satışa sunduğu modeller tamamen müşteri odaklı ve taleplere uygun olarak üretiliyor. Avrupalı müşterilere hitap eden otomobiller şirketin Çek Cumhuriyeti ve Türkiye‘deki fabrikalarında üretilip satışa sunuluyor. Avrupa Birliği’nin elektrifikasyon sürecine uygun olarak yenilenen Çek Cumhuriyeti’ndeki HMMC fabrikası yüzde yüz yenilebilir enerji satın alan ilk fabrika unvanına sahip oldu. Böylelikle fabrikada her yıl 350 binden fazla araç üretilip tüm Avrupa’da satışa sunuluyor.

Sıfır kilometre Hyundai modellerine göz atmak, fiyatları öğrenmek ve paketleri ayrıntılı incelemek istiyorsanız buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here