Geçtiğimiz 2022 yılına ait otomobil satış verilerini Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 2022 yılında Türkiye’nin en çok satan elektrikli otomobil markası BMW oldu. 2022 yılında Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobil modeli ise 1.502 adet ile BMW iX oldu. Böylelikle Türkiye elektrikli otomobil pazarının lideri hem model hem de marka bazında BMW oldu.

Elektrikli Araç Satışları Yüzde 188 Arttı!

TEHAD tarafından paylaşılan bilgilere göre ülkemizde 2021 yılına kıyasla yüzde 188’lik bir büyüme ile 8.210 adet elektrikli araç satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl bu rakam 8.210 adet ile sınırlı kalmıştı. Ayrıca pazar lideri BMW iX’i ise 1.555 satış adediyle Renault Zoe takip ediyor. Üçüncü sırada ise Çinli elektrikli araç üreticisi Skywell, ET5 modeli ile takip ediyor.

Hibrit Otomobilde Pazar Lideri Toyota!

toyota hibrit

Hibrit otomobil pazarında ise Toyota liderliğini korumaya devam ediyor. TEHAD’ın aktardığı verilere göre geçtiğimiz yıl 19.126 adet hibrit otomobil satışı yapıldı. Fakat hibrit otomobil satışları elektrikli araçlarla zıt olarak 2021 yılına göre 1.789 adet düşüş yaşadı.

TEHAD Başkanı Berkan Bayram “Elektrikli otomobil satış rakamları her geçen yıl, bir önceki yıla oranla katlanarak artmaya devam ediyor. Genel dünya trendlerine paralel olarak gelişim eğrisi pozitif yönde. Her ne kadar ÖTV artışı, pandemi süreci ve yarı iletken komponent tedarikinde yaşanan sorunlar olumsuz yansımış olsa da 2022 yılı, 2021 yılına göre yaklaşık 3 katı artış gösterdi. Rakamlara detaylı baktığımızda özellikle premium satış grafiğinin arttığını görmek mümkün.” şeklinde konuştu.

kaynak-1

Ayrıca Türkiye’de satılan elektrikli otomobilleri merak ediyor ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller Ocak 2023 içeriğimizi inceleyebilirsiniz!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here