Honda Yeni Sürüş Teknolojileri ile Sahnede

0
746
Honda Yeni Sürüş Teknolojileri ile Sahnede

Honda yeni sürüş teknolojileri ile sahnede. Japon  otomotiv firması, Sensing 360 ve Sensing Elite güvenlik paketleri ile yenilikleri hedefliyor. Böylece yeni gelişmiş sürücü asistan teknolojilerini görücüye çıkardı.

Her geçen gün elektrikli araçların sayısı artıyor. Aynı zamanda birçok farklı üretici de yeni elektrikli modellerini üretiyor. Ama bu otomobiller elektrikli oldukları kadar gelişmiş teknolojileri ile de yarışıyorlar. Özellikle sahip oldukları yapay zeka ile sürücüsüz gitme özelliği çok ilgi görüyor. Bu nedenle üreticiler için de ciddi bir rekabet söz konusu. Başta Tesla ve Google gibi şirketler otonom sürüş için çalışıyorlar. Tabi dev yatırımlar yapmayı da ihmal etmiyorlar.

Honda Yeni Sürüş Teknolojileri

Honda Yeni Sürüş Teknolojilerini Tanıttı

Japon üretici 2024 yılından başlayarak küresel çaptaki modellerine Sensing 360 ve Sensing Elite güvenlik paketlerini sunacak. Bunlar ile birlikte yeni gelişmiş sürücü asistan teknolojileri de gelmiş olacak. Bu yeni sistem ile belli koşullarda eller serbest sürüş  mümkün. Ayrıca bu sistem, otomobilin direksiyonunu, gaz ve frenini kontrol etme kapasitesine sahip. Ayrıca “Advanced Lane Change” fonksiyonu da sürücünün otomatik olarak şerit değiştirmesine yardımcı oluyor.

Artık Sürücünün Her Hareketi İzlenecek

Honda Yeni Sürüş Teknolojilerini Tanıttı

Honda yeni sürüş teknolojileri ile herhangi bir nedenle hareket edemeyen veya bilincini kaybeden sürücülere yardım etmek hedefinde. Bu nedenle sistem içerisinde kameralar yer alıyor. Eğer sürücünün gözleri kapanırsa ya da kafası başka yöne dönerse sistem değişiyor. Böylece otomatik olarak şerit ortalama modu devreye giriyor. Aynı zamanda sürücüye görsel veya işitsel uyarılar gönderiyor. Sürücü kendine gelmezse otomobil otomatik olarak korna ve ikaz ışıklarını devreye alıyor. Böylece arabayı yavaşça durdurup yetkililere bildiriyor.

Sıfır KM Honda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here