Son zamanlarda artan elektrikli araç üretiminde, başı çeken otomotiv şirketlerinden birisi hiç kuşkusuz Volvo’dur. Volvo’nun giriş seviye otomobilleri çift motorlu Recharge twin ile harikalar yaratacak. Ayrıca Volvo XC40 ve C40 Recharge modellerinde yaptığı verimlilik geliştirmeleriyle menzil konusunda kullanıcıları bir hayli mutlu edeceğe benziyor.

İsveçli otomobil şirketinin giriş seviyesi araçlarına yaptığı bu güncellemeler ile birlikte modellerin fiyat bandı biraz arttı. Fakat hem güç konusunda hem de menzil konusunda çok daha iyi hale geldiler. Örnek vermek gerekirse bu modeller bugünkü fiyatlarından ortalama 1000€ daha pahalı olacaklar.

Volvo XC40 ve C40 RECHARGE Verimlilik GüncellemeleriVolvo XC40 ve C40

VOLVO XC40 VE C40 RECHARGE modellerinde yapılan en büyük değişiklik çekiş gücünün yalnızca arka tekerleklere yönlendirilmesidir. Bu değişiklik sayesinde menzil artarken aynı zamanda aracın gücü de artıyor. Fabrikanın paylaştığı verilere göre bu sayede bir motor başına 20 mil menzil artıyor. Standart modelde ki 228 beygir gücü bu sayede 7 beygir artarak 235 beygir gücü üretebiliyor.

Diğer bir önemli güncelleme ise Recharge twin motoru 200kw’a kadar hızlı şarj ile desteklenmesi. Bu güncelleştirme sayesinde batarya %10’dan %80`e yalnızca 27 dakika içerisinde dolabilecek.

VOLVO XC40 VE C40 RECHARGE Modellerinin Fiyatı Ne Olacak?

Volvo XC40 ve C40

VOLVO XC40 VE C40 RECHARGE Modellerinin Fiyatı konusunda henüz netleşmiş bir bilgi bulunmuyor. Ön siparişe açılmış olan modellerin üretimine Mayıs ayında başlanacak ve son bahar dönemlerinde kullanıcılarla buluşacak.

VOLVO Şirketinin Elektrikli Otomobil Karnesi

Volvo otomotiv şirketi, elektrikli araçlar ortaya çıktığından bu zamana kadar birçok farklı adıma imza attı. Fakat bu açıdan diğer rakiplerine göre geri kalmıştı. Şimdi ise yaptığı yatırımlar ve planlar sayesinde çok daha iyi bir düzeye geldi. Volvo ilk elektrikli aracını 2019 yılında tanıtmıştı. Bundan daha önce ise Volvo XC90 ve Xc60 modellerinin hibrit versiyonları kullanıcılarla buluşmuştu. Şimdi ise Volvo XC40 ve C40 Recharge modelleri Recharge temelinde tamamen elektrikli olarak bizlere sunuluyor. Gelecekte ise elektrikli otomobil teknolojisinin nerelere gideceği merak konusu olacak.

Peki siz Volvo XC40 ve C40 Recharge modellerini bu segmentte yeterli buluyor musunuz?

Sıfır Kilometre Volvo Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here