Japon otomotiv firması Honda Motor Company; Çin menşeili, Contemporary Amperex Technology yani CATL ile ortaklığa gitti. Bu ortaklık sonucunda Honda, 2024 ve 2030 seneleri dahilinde Contemporary Amperex Technology’den 123 GWsa’lik batarya satın alacak. İlk siparişlerin teslimatının ise 2024 yılında olması planlanıyor.

İkili daha önceleri 2020 senesinde, konusu gene bataryalar olmak üzere bir anlaşmaya gitmişti. Şimdi ise ortaklıklarını daha da güçlendirdiler. Honda, ortağından; 123 GWsa’lik bataryalar teslim alacak. Çin’de bulunan Yichun’daki fabrikasında üretimi yapılacak. Bataryaları Honda tamamen elektrikli otomobilleri için 2024 yılından başlayarak 6 yıl için alacak. Bu ortaklık sayesinde CATL, istikrarlı olarak Honda’nın 1 milyondan daha fazla elektrikli otomobil üretmesine yardımcı olacak.

Honda’nın bu ortaklığı Çin’deki EV artışı hususunda ciddi olduğunu da gösteriyor. Ayrıca 2021 yılında açıkladığı e:N serisinin ilk modelleri “e:NS1” ve “e:NP1” elektrikli crossover’lar da bunu desteliyor. Bu sayede Çin üzerindeki pazar payını arttıracak.

Honda’nın hedeflerinden biri de alt markası sayesinde 2027 yılına değin Çin’de en aşağı 8 model daha çıkarmak. e:NS1 ve e:NP1 elektrikli crossoverlar dahil yani Honda, 5 yıl içinde toplamda 10 model üretme konusunda ciddiyetini bu anlaşma ile pekiştiriyor. Yeni çıkacak modellerde gene e:N temellerinde olacak. Bu otomobillerden bazılarını ise dünya genelinde ihraç etmek mümkün olacak.

Honda ve CATL Batarya Anlaşması

Dış tasarımıyla da oldukça dikkat geçen e:N2 Sedan’ın geçtiğimiz aylarda Çin’de ön gösterimi yapılmıştı. Ayrıca Honda bu modeli, Çin’de satışa çıkarılmayı planlanıyor.

Honda 2024’te Hidrojen Yakıt Hücreli EV Üretecek

Honda Elektrikli Araçlar için PlayStation 5 Desteği Getiriyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here