Japon menşeili otomotiv devi Honda, 2024 senesinde hidrojen yakıt hücreli EV üreteceğini duyurdu. Elektrikli araçlardan farklı olarak, hidrojen yakıtlı araçlar elektrikten güç alır ama bu araçlarda batarya yoktur. Aynı zamanda elektrik enerjilerini bünyesindeki hidrojenden alıyor. Fosil yakıt tüketiminin azalması ve yerine hidrojen kullanması karbondioksit gaz oranını düşürür. Bu sebeple çevre açısından da oldukça verimlidir. Bunların yanı sıra üretim Ohio Performans Üretim Merkezi’nde gerçekleşecek. Modelin adının ise Honda CR-V olduğu bilgisi mevcut.

Honda

Hidrojen Yakıtlı EV

Honda 2024’te hidrojen yakıt hücreli EV üretecek. 2040 senesine kadar Honda; tamamen elektrikli, 2050 senesine kadar ise karbon nötr bir yapıyı hedeflediğini duyurdu. Hidrojen yakıt hücreli araca dair pek bilgi verilmese de detayların 2024 senesinde gerçekleşecek lansman da açıklanacağı bilgisi mevcut.

American Honda Motor’dan Otomatik Planlama ve Strateji Başkan Yardımcısı Gary Robinson, konu hakkında; “Honda 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü gerçekleştirme hedefimizi belirledi ve 2040 yılına kadar araç serimizin tamamen elektrikli hale getirilmesi, bunu başarmak için kritik öneme sahip.

“Amerika Birleşik Devletleri’nde Honda akülü EV’ler üretme planımızı hızlandırırken, sürdürülebilir ulaşım geleceğinin bir parçası olarak büyük potansiyellerini daha da keşfetmek için yakıt hücreli elektrikli araçların düşük hacimli üretimine de başlayacağız.” sözlerini söyledi. Son olarak bu tesiste Mercedes, Toyota ve Hyundai gibi büyük firmalar içinde üretim yapılıyor.

Sony ve Honda “PS5” ile Ortaklığa Gidiyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here