hibrit yakıt tüketimi

Kullanıcıların otomobil seçerken dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri aracın modeli ve markası kadar yakıt tüketmesidir. Son yıllarda, hibrit otomobillerin gittikçe daha popüler olmasının sebebinin yakıt tasarrufu yapabilmeleri olduğunu giderek daha fazla duymaya başladık. Fosil yakıtlara alternatif olarak üretilen hibrit araçların sayısı dünya çapında azalıyor ve bu, yenilikçi teknolojilerin en büyük nimeti. Hibrit terimi “hibrit” anlamına gelir ve otomotiv endüstrisine uyum sağlarken aynı anda iki farklı güç kaynağı kullanan bir aracı tanımlar. Hibrit yakıt tüketimi nasıl ?

Nasıl Çalışır?

Hibrit araçlar, iki farklı motorlu (elektrikli ve benzinli motorlar) araçları ifade eder. Motor, herhangi bir harici güç kaynağı olmadan otomatik olarak enerji depolama fonksiyonuna sahiptir. Yani kendi kendine şarj olan bu modeller, sürüş koşullarına göre sadece elektrik motorunun gücünü kullanarak veya elektrik motoru ve benzinli motoru aynı anda hareket ettirerek çalışabilme özelliğine sahiptir. Bu özelliğinden dolayı daha düşük yakıt tüketimi sağlarlar ve çevre dostu modeller olarak kabul edilirler. Hibrit yakıt tüketimi nasıl olmalı ?

Maksimum verimlilik için tasarlanan hibrit modellerde, hangi motorun ne zaman çalıştırılacağına araç karar veriyor. Örneğin, yoğun trafik veya kalkış durumunda, elektrik motoru doğrudan etkinleştirilir. Bu sayede benzinli araçlarda yaygın bir sorun olan güç ve yakıt kaybını minimuma indirir. Ayrıca yakıt tüketim yüzdesi göz önüne alındığında, hibrit araçların toplam sürüş mesafesinin neredeyse yarısını elektrik gücüyle gidebildiği görülmektedir.

Hibrit araç bakımı söz konusu olduğunda periyodik muayenelerin ihmal edilmemesi oldukça önemli. Aksi takdirde yakıt tüketimi belirli oranlarda artabilir. Bireysel olarak yapılabilecek bakım çalışması ise depolarınızı altı ayda bir boşaltıp yeniden şarj etmek olacaktır.

Hibrit Model Araçlar

Yakıt tüketimi konusunda Toyota bu sıranın başını çekmekte C-HR 100 kilometre de 3.8 litreye sahip . Diğer modellerde şöyle:

  • Volvo XC90
  • BMW X5
  • BMW i8
  • Pirius
  • Toyota Auris

2. El Satılık Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here