Formula 1 Abu Dhabi GP Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

0
4780
formula 1 abu dhabi

2020 Formula 1 sezonu, bu hafta sonu yapılacak Abu Dhabi ile son bulacak. Başkent Abu Dabi’deki 5,5 kilometrelik Yas Marina Pisti’nde 55 tur üzerinden yapılacak yarışın programı ise belli oldu. Formula 1 Abu Dhabi GP programı ise şu şekilde;

Sıralama Turları

  • 16:00
  • S Sport 2

13 Aralık Pazar Yarış

  • 16:10
  • D-Smart 82.kanal Tivibu Spor 4

Hamilton Formula 1 Abu Dhabi GP de yarışacak

Geçtiğimiz hafta Sakhir GP’ye ise Hamilton’un yokluğunda Sergio Perez damgasını vurdu. Lewis Hamilton, COVID-19 nedeniyle katılamadığı Sakhir GP’nin ardından bu hafta sonu Abu Dhabi GP ile birlikte mücadeleye geri döndü.

Antrenman seanslarına çıkan Hamilton, bir kaç turun ardından garaja geri döndü. Geçtiğimiz hafta araç George Russell için ayarlanmıştı. Russell, Hamilton’dan daha farklı fiziksel özelliklere sahipti ve sürüş stili de yine Hamilton’da farklıydı. Hamilton aracın eski haline getirilmesi için ayarlamalar yaptırdı.

Haas ekibinde ise Kevin Magnussen yerine Mick Schumacher piste çıktı. Alfa Romeo’da ise Giovinazzi’nin yerini Robert Kubica aldı.

Carlos Sainz ve Lando Norris, Abu Dhabi’deki ilk günün ardından yaptıkları açıklamalarda, hafta sonuna iyi şekilde başladıklarını söyledi.

Tecrübeli pilot Kimi Raikonnen ise güç ünitesinde bir sıkıntı yaşadı ve aracı alev aldı. Hızlıca yapılan müdahele ile söndürülen araçta herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Alfa Romeo takımı güç ünitesini değiştirip aracı yarışa hazırlayacak.

Fernando Alonso Geri Döndü

Gelecek sene Renault takımı ile Formula 1’e dönüş yapacak olan Alonso, gelecek hafta katılacağı Abu Dhabi GP testleri öncesinde bu hafta sonu özel sürüşler yapacak. Bu sürüşler için Renault, Alonso’nun ilk şampiyonluğunu kazandığı aracı tekrar çalışır hale getirdi. V10 motorlu 2005 model R25 ile yapılan sürüş motor spor severlere harika anlar yaşattı.

 

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here