Geçmişin Spor Otomobil Konseptleri

1
1442

Geçmişin Spor Otomobil Konseptleri! Otomobil endüstrisi, geçmişten günümüze birçok farklı tasarımda otomobil üretmiştir. Bugün sizlere sıraladığım otomobiller konsept aşamasında kalıp, üretime geçemeyenlerdir.

5BMW – 2800 Spicup

BMW’nin çıkarması gereken modellerden birisidir. Özellikle kaput tasarımı oldukça güzel durmaktadır. 1969 yılında BMW’nin konsept araçlarındandı. O zamanlar araçlarda yeşil renk rağbet görmese de BMW 2800 Spicup, mükemmel tasarım diyebileceğim modeldir. Motor’unun özellikleri; 2800 cc ve 6 silindirli olarak üretilmiştir. Motor bloğu, tasarıma büyük geldiği için kaputun ortası kesilerek sığdırılmıştır.

4Aston Martin – Bulldog

Aston Martin- Bulldog, gerçekten üretilmesi gereken araçlardan birisidir. Aston Martin, bu aracı üretirken Dünya’nın en hızlı aracını yapmayı arzu ediyordu. Araç 700 beygir, 5.3 litre ve V8 motora sahiptir. Ayrıca araç 1979 yılında üretildi fakat üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satışa sunulamadı.

3Alfa Romeo – Bertone BAT

1953 yılında Alfa Rome tarafından üretilmek istenmiştir. Alfa Romeo, döneminin en hızlı ve en düşük sürtünme kat sayısına sahip olan otomobilini üretmek istemiştir. Otomobilin  0.19 sürtünme kay sayısına sahiptir. Zaten Alfa Romeo, bu aracı üretirken seri üretime geçmeyi düşünmemiştir. Konsept olarak 3 adet üretilip, koleksiyon olarak saklanmıştır. Hatta aralarından bir tanesi geçtiğimiz yıl, açık arttırmadan 14 milyon Dolara satılmıştır.

2Porsche – Karisma

Porsche, yoldaki araçlardan çok daha farklı bir tarzda araç inşa etmek istemiştir. 1994 yılında İtalyan tasarımcıların yardımı ile Porsche- Karisma ortaya çıkmıştır.

Ferrari – Rainbow

1976 yılında üretilmiştir. Tasarım olarak çok farklı gözükmektedir. Özellikle keskin hatları ve jant yapısı oldukça ilgi çekmektedir. Motor bloğunda 3.0 litre, V8 motor yatmaktadır.

1Lamborghini – Athon

Geçmişin Spor Otomobil Konseptleri listemizin son aracı Lamborghini – Athon’dur. Konsept otomobil, 1980’de tasarlanmıştır. 3.0 litre, V8 motor ve 260 kilometre/saat hıza çıkmaktadır. 2011 yılında 480 bin Dolara satılmıştır.

İkinci El Araç İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here