Filmlere Damga Vuran Konsept Arabalar… Film endüstrisi, birçok farklı tarzda otomobil kullanarak sahnelerini renklendirmek istemektedir. Özellikle filmlerde kullanılan arabalar, fütüristtik ve geleceğin teknolojisi gibi gösterilmektedir. Bugünkü listemizdeki arabalar, filmlere damga vurmayı başaran konsept araçlardır. Ayrıca hiçbir zaman seri üretime geçmese de binlerce kişi tasarından bilinen otomobillerdir.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo – Justice League (2017)Filmlere Damga Vuran Konsept Arabalar

Bir filmde Bruce Wayne (Batman) varsa elbette birçok farklı tasarımda araç ve motosiklette olması gerekmektedir. Fakat Batman’ın filmlerinden alışık olduğumuz yarasa motifli araçlar, bu filmde yer almamaktadır. Mercedes AMG Vision Gran Turismo, Justice League’de gösterilen efsanevi tasarıma sahip konsept otomobillerden biridir. Ayrıca Mercedes AMG Vision Gran Turismo, birçok farklı otomobil markasına ve modeline ilham kaynağı olmuştur. Mercedes AMG Vision Gran Turismo yani filmdeki Batman’in meşhur arabası 580 beygir gücünde 5.5 litrelik bir M157 AMG V8’e sahiptir.

Acura NSX Roadster – The Avengers (2012)Filmlere Damga Vuran Konsept Arabalar

Tony Stark gibi teknoloji dehası bir adamın elbette son derece mükemmel ve teknolojik araca sahip olması gerekmektedir. Film’in yapımcıları bu sorunu, Acura NSX Roadster’i filme dahil ederek çözmüştür. 1991 Acura NSX’e dayanan Roadster, daha şık bir stile sahiptir. Bu otomobil, günümüzde var olmayan teknolojiye sahiptir. Ayrıca film boyunca çok az sahnede kullanılmıştır.

Lexus 2054 – Minority Report (2002)Filmlere Damga Vuran Konsept Arabalar

Başarılı aktör Tom Cruise’nin oynadığı ve izlenmesi gereken filmlerden biri de Minority Report’tur. 2002 yılında yayınlanan Minority Report’ta Lexus 2054 kullanılmıştır. Film gelecekte geçtiği ve yapay zeka ile alakalı olduğu için farklı bir konsept araba kullanılmıştır. Filmin 2054 yılında geçtiğini varsayarsak efsanevi otomobil tasarımları bizleri beklemektedir. Özellikle Lexus 2054, günümüzdeki araçlara göre çok farklı ve aykırı tasarıma sahiptir.

Audi RSQ – I Robot (2004)Filmlere Damga Vuran Konsept Arabalar

I Robot filminde yer alan Audi RSQ, “Filmlere Damga Vuran Konsept Arabalar” adlı içeriğimizin en sıra dışı olan otomobil konseptlerinden biridir. Ayrıca bana göre en dikkat çekici tasarıma sahip araçtır. Audi RSQ, 6 Vitesli bir Şanzımana ve 5.0L Twin-Turbo V10’a sahiptir. Will Smith’in başrolü oynadığı I Robot, otomobil severlerin muhakkak izlemesi gereken filmlerden biridir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here