2017 Honda Civic Hatchback 1.5T CVT Detaylı İnceleme

0
11976

Aracın öncülerinden daha radikal olan çizgileri Civic’i premium otomobillere bir adım daha yaklaştırmış. Honda Civic HB versiyonun ön tasarıma göz gezdirdiğimizde, keskin ve ince farları dikkat çekiyor. LED gündüz aydınlatmaları gerçekten hoş olmuş. Kaslı yapısı, farların tasarımla olan uyumu profil görünümüne başarılı bir şekilde geçiş yapan detaylar arasında. Ayrıca radyatör ızgarası, renk olarak farların zemin rengine uyum sağlamış. Böylece Honda Civic HB modelinin ön bölümde bir bütünlük oluşturulmuş. Honda Civic motor kaputu da çamurluklara doğru kabarık görünümüyle güçlü görünmesine katkıda bulunmuş.

Profilden incelediğimizde ise, keskin hatlar burada da kendini belli ediyor. Ön tamponda yer alan sinyal lambası tam bir Amerikan havası katmış otomobile. Honda Civic’in arka tasarımı ise stop lambalarının tasarımı nedeniyle son drece radikal görünüyor. Camdan yapılmış arka bagaj kapağı üzerinde fren lambaları olan bir rüzgarlık ile süslenmiş. Ayrıca, ikinci bir rüzgarlık da bagaj kapağının üzerinde yer alıyor. Yeni arka kısımda dikkat çeken bir ayrıntı da, orta kısımda yer alan egzoz çıkışı. Sportif arka görünüşü tamamlar nitelikte olmuş.

İç Mekan

Honda Civic hatchback dış tasarımda başaralı olduğu gibi iç mekanda da oldukça başarılı bir otomobil. Araç sürücüye alçak bir oturma pozisyonu sunuyor. Bu alçak yapı sayesinde sportif bir kullanım sağlıyor. Ayrıca göze hoş gelen, daha iyi bir görüş açısı sağlanmış. Honda Civic HB’de kullanılan malzeme kalitesi olarak iyi bulduğumuz Civic, arka yaşam alanında oldukça ferah bir alan sunuyor. Aracın değişken yapısı da bu duyguları güçlendiriyor.

Genel olarak büyüyen yeni hatchback oldukça ferah ve geniş bir iç mekana sahip. 4518 mm uzunluğuna, 1799 mm genişliğe, 1428 mm yüksekliğe ve 2697 mm aks mesafesine sahip hatchback rakiplerine oranla oldukça büyük duruyor. Tüm bunlara ek olarak 420 litrelik bagaj hacmi ile günlük kullanım ve 4 kişi veya daha kabalık aileler içinde önemli bir avantaj. Arka koltukların kolayca katlanması ve iç mekana bisikletin bile sığması yükleme yapmayı kolaylaştırıyor. Orta konsolda bulunan 7 inç ekran gerçekten etkileyici. Ekranda kullanılan yazı karakterleri dikkat çekme konusunda sorunsuz. Ekranın dokunmatik kabiliyeti ve işlevselliğini beğendik. Bu ekranda Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu da yer alıyor.

Motor

Honda Civic HB motor seçenekleri konusu da şöyle: Honda Civiv Hatchback modeli, ülkemizde şu anda sadece sedan modelde de sunulan 1.5 litrelik turbo benzinli motorla ithal ediliyor. Bu motorda sunulan şanzımansa sürekli değişken oranlı CVT vites kutusu.

civic

2017 Honda Civic HB Ne Kadar Yakar?

Civic’!in motoru 1.5 lt’lik. Bu da ona 182 HP güç ve 220 Nm tork sağlıyor. Fabrika verilerine göre Civic 0 – 100 km/s’ye 8.2 saniyede ulaşıyor. Yine fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 6.1 litre. Maksimum hızı ise 200 km/s olarak açıklanıyor. Honda Civic HB’nin motoru alt devirlerde canlı ama asıl performansını devir arttıkça gösteriyor. Özellikle CVT şanzıman, yapısı itibariyle performanstan çok konfor odaklı çalışıyor. Özellikle ani hızlanma ihtiyaçları sırasında CVT şanzımanın biraz bekleme yaşamasına rağmen her zaman istediğinizi size verebiliyor olması çok iyi.

civic

İstanbul’da Kullanılabilecek Arabalar Listesinde

Biz İstanbul’un kalabalık trafiği ve otoban da harmanladığımız 100 km’lik karma yol testinde yakıt tüketimi olarak 8.4 litre olarak değer gösterdi. Bu tarz güçlü bir otomobilin elde ettiği bu değer oldukça iyi. Motorun sarsıntısız çalışma karakteri de konforu artıran önemli bir detay.

Güvenlik

Honda Civic çarpışma testlerinde güvenli bir otomobil olduğunu daha önce girdiği testlerde ispatlamış bir otomobil. Daha önce diğer nesilleriyle de bu teste dahil olan ve hep yüksek puanlar alan model 2017 yılında yapılan çarpışma testinden 4 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından %92, çocuk yolcuda %67, yaya güvenliğinden %75 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından %88’lık başarı elde eden modelde aktif ve pasif güvenlik elemanları oldukça zengin tutulmuş.

Konfor & Yol Tutuş

Honda ön süspansiyon sisteminde, McPherson tipi kontrol bağlantılı ve viraj denge çubuğu kullanılmış. Arka süspansiyon sistemindeyse çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyona ve viraj denge çubuğuna yer vermiş. Bu kombinasyon ve gövdenin rijit yapısı sayesinde Civic izine çok sadık bir otomobil.

civic

Aracın direksiyon sisteminin de kullanıcıdan gelen istekleri sorunsuzca yola aktarması sayesinde izinden sapmayan Honda Civic HB, arka arkaya girilen virajlarda bile izinden sapmıyor. Virajlarda yana minimum yatmasıyla beğeni toplayan otomobilde sürat arttıkça içeriye gelen gürültü miktarı artıyor. Bu elbette konforu olumsuz etkiliyor. Süspansiyonlarda sert ayarlara sahip olunmasına rağmen arka koltuktaki konfor seviyesi ise hiç de az değil.   Aracın tam anlamıyla bir performans makinesinin olmasını engelleyen CVT vites kutusu ise zaman zaman kararsız kalmasıyla gürültüyü artıran bir başka etken. Buna karşılık bu vites kutusu sayesinde klasik otomatik şanzımanlardan daha düşük tüketim sonuçlarına imza atılıyor. Ayrıca bu şanzıman kutuları dayanıklı yapıları ile sorun çıkartmamalarıyla ünlü olduğu için dayanıklılığı da artırıyor.

Teknik Özellik

 Honda Civic Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 7.9lt/100 km
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 5.0lt/100 km
Karma Yakıt Tüketimi 6.1lt/100 km
Test Yakıt Tüketimi  8.4lt/ 100 km
CO2 Emisyonu 139 gr/km

Honda Civic Motor Hacmi

Motor Hacmi 1498 cc
0-100 km/s Hızlanma 8.2 sn
Maksimum Hız 200 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Honda Civic HB Boyutlar

Uzunluk 4518 mm

Genişlik 1799 mm
Yükseklik 1428 mm
Dingil Mesafesi 2697 mm
Bagaj Hacmi 420 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 46 lt
Boş Ağırlık 1411 kg
Lastik Boyutu 225/45 R17

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here