Ford Otosan İlk Yerli Motorun Seri Üretimine Başladı

0
1099

Ford Otosan 100 milyon dolarlık yatırımla geliştirilen ilk kamyon motorunun seri üretimine Eskişehir İnönü Fabrikasında başladı.

Ford Otosan‘nın geliştirdiği, fikri ve sınai haklarının Fort Otosan’a ait olan kamyon motoru Ecotroq seri üretime geçti. 100 milyon dolarlık yatırım ve 320 Ar-Ge mühendisinin çalışmaları sonucu ortaya çıkan Ecotroq Eskişehir İnönü Fabrikasında üretilecek.

Ford Trucks kamyon ve çekici modellerinde kullanılacak olan motor -50 dereceden +50 dereceye kadar her türlü hava koşulunda çalışabiliyor. Ford Trucks modellerinde yer alacak motor; Çin’den Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Güney Amerika’ya kadar bütün dünyaya ihraç edilecek.

 

Türkiye’de Geliştirilen İlk ve Tek Kamyon Motoru

 

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ve üretilen, ilk ve tek kamyon motorunu sunmanın gururunu yaşadıklarını belitti.

 

Ali Koç; ‘’Geçmiş yıllarda teknoloji ithal ederken, bugün yüksek Ar-Ge yeteneğimiz ile teknoloji ihraç eder hale geldik. Ford Otosan, yeni nesil Ecotorq motorlarının dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de üretimi için JMC firması ile teknoloji lisans anlaşması imzalamıştı. Son 5 yılda 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihraç eden şirketimiz, önümüzdeki dönemde yeni nesil Ecotorq’un da katkılarıyla yüksek katma değerli bu faaliyetini artırarak sürdürecek. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor. Özetle, Eskişehir İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil motorumuz ile tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz.” 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here