Tesla Model 3 Sonunda Tanıtıldı

0
1157

Tesla Model 3 California’da Elon Musk tarafından tanıtıldı.

Elon Musk tarafından ‘’çok gizli Tesla Motors ana planı” olarak nitelendirilen Tesla Model 3 ile elektrikli otomobillerin daha büyük bir kitleye ulaşması bekleniyor. Tesla, Model S ve Model X‘den sonra tanıttığı Model 3, markanın diğer modellerine göre daha ucuz. Elon Musk’un amacı da zaten buydu. Model S ve Model X ABD’de 100 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Uzun menzilliler, konforlular ve otomatik sürüş özelliğine sahipler ama ulaşabildikleri kitle fiyatları nedeniyle kısıtlı.

 

Tesla Model 3 340 km Menzile Sahip

 

Tesla Model 3 2017 yılının son aylarında teslim edilmeye başlanacak. Dün akşamki lansmanda tanıtılan Tesla Model 3’ün menzili 340 kilometre. Ama araçların teslim tarihine kadar bu menzilin artması bekleniyor. Yine de 340 kilometrelik bir menzil şuana kadar üretilen birçok elektrikli otomobil menzilinden daha fazla.

 

Dünyanın En Güvenli Otomobili

 

Elon Musk Tesla Model 3’ün dünyanın en güvenli otomobili olduğunu söylüyor ve tasarımında Model S ve Model X’deki gibi ‘’önce güvenlik” felsefesini uyguladıklarının altını çiziyor. Model 3’ün bütün versiyonlarında güvenlik donanımları ve Autopilot standart olarak yer alacağını da belirtelim.

 

5 Kişilik Elektrikli Araba

 

5 kişinin rahtça yolculuk edebileceği bir iç hacme sahip olan Tesla Model 3’de iki adet bagaj alanı bulunuyor. Hem önde hem de arkada bulunan bagajları Model 3’ü sınıfının en geniş hacimli aracı yapıyor. Ayrıca hem önde hem de arkada yolcular için geniş bir alan var. 


 

 Tesla Model 3 Lansmanı

 

Boyutlarına baktığımızda Model 3 küçük bir araç ama Tesla’nın tasarımı içini oldukça verimli kullanmasına olanak sağlıyor. Önde motor olmadığı için motorla ön yolcuları koruyan kısım tamamen kaldırılmış. Böylece ön koltuk sırası normalinden daha öne konumlandırmış. Buda arakadaki yolcular için daha uzun bir diz mesafesi oluşturmuş. Arka camı ise daha büyük tutan Tesla tasarımcıları arka koltuk için baş mesafesini de arttırmayı başarmışlar.

 

Model 3’ü diğer Tesla modellerinden ayıran bir diğer özelliği ise ön konsoldaki ekran. Model S ve Model X’de 17 inçlik dikey bir ekran bulunuyordu. Model 3 ekranın boyutu 2 inç düşürülmüş ve yatay bir şekilde yerleştirilmiş.

 

135 Bin Ön Sipariş

 

Tesla, Model 3 için ön siparişleri açtı ve 24 saat dolmadan 135 bin ön sipariş aldı. Bu Tesla’nın beklediği rakamdan bile fazla. Ön sipariş için ABD’de 1000 dolarlık bir kaparo vermek yeterli. Türkiye’de ise kaparo miktarı 1000 Euro. Tesla Model 3 ABD’de 35 bin dolarlık bir fiyatla satılacak. Türkiye için fiyatın ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here