Engelli sürücülere özel Mazda MX-5 Miata bazı özelliklerle beraber gelecek. Bu sayede engelli sürücüler için araba sürmek daha kolay olacak.

Mazda MX-5 Miata Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak

MX-5 de engelliler için şimdiye kadar yapılan en önemli değişiklik aracın el kumandasının olması. Bunun yanı sıra engelli sürücülerin sürüşlerini daha kolay hale getirmek için bazı değişiklikler de araçta dikkat çekiyor.

El kumandası sayesinde engelli bireyler aracı normal araç gibi çalıştırabilecek. El kumandası sayesinde sürücü aracı hızlandırmak isterse kumandanın topuzunu geri çekecek. Aracı yavaşlatmak isterse de ileri itecek.

Bu el kumandası normal araçlarda ki gaz ve fren gibi işlev görecek. El kumandasına ayrıca eklenmiş bir korna tuşu bile bulunmakta. Mazda bunun yanı sıra opsiyonel olarak direksiyon simidine ekli el kumandası işlevi gören bir topuz da piyasaya sürecek.

Mazda tekerlekli sandalye olmadan araç süremeyenler için aracın yolcu koltuğunun olduğu yere fazladan bir yer ekledi. Yolcu koltuğunun katlanır olmasına ek olarak bu sayede tekerlekli sandalye ile araca binmekte zorlananların araca daha rahat binebilme imkanı olacak.

Engelli Sürücülere Özel Mazda

Tüm bu özellikler MX-5 için kit halinde satışta olacak.

Mazda MX-5 Miata Fiyatı

Şu an için engelli sürücülere özel Mazda MX-5 Miata Japon pazarı için piyasada olacak. Ancak ilerleyen süreçlerde firmanın bunu diğer pazarlara getirme olasılığı var.

Mazda Japon pazarı için Miata RF ve Roadster adını verdiği kitleri satıyor. RF kitinin fiyatı 2.347 dolarken, Roadster’in fiyatı 2530 dolar.

Bu engellilere özel kitler öncelikle MX-5 için sipariş edilebiliyor. Bunun yanı sıra Mazda’nın diğer modelleri olan MX-30 ve CX-5 için de bu kitler kullanılabiliyor.

2. El Mazda Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here