Tamamen elektrikli yeni modelini kullanıcılara sunan BMW, iX1 xDrive30 için ön rezervasyon alımına başladı. 2023 yılı itibariyle birbiri ardına satışa sunulan elektrikli araçlar arasında iddiasını ortaya koyan BMW iX1 xDrive30, oldukça etkileyici teknik özelliklere sahip. Özel tasarımıyla dikkatleri çeken bu araç, her bir detayında BMW çizgisini yansıtıyor.

Gücünü Yansıtan Tasarım

Üçüncü nesliyle birlikte tasarımı büyüyen yeni BMW iX1 xDrive30’un en ilgi çeken yönü mavi detayları. Elektrikli mobiliteye vurgu yapan bu ayrıntılar, X şeklindeki gövde çizgileriyle birlikte son derece şık bir görüntü ortaya koyuyor. Aracın 20 inç boyutuna varan jant seçenekleri ise tasarımın tamamlayıcısı oluyor. Modelde yer alan adaptif LED farlar ve BMW’nin imzası olan böbrek ızgaraları, tasarımda hedeflenen maceracı ruhunu yansıtıyor.

tamamen elektrikli BMW iX1

Standart Gelen Üst Düzey Donanımlar 

Tamamen elektrikli yeni BMW iX1 xDrive30, iki farklı tasarım paketiyle satılıyor. X-Line ve M-Sport paketleri, zengin standart donanım seviyesi ile beklentilerin üzerine çıkıyor. BMW Head-Up Display, Adaptif LED Farlar, Panoramik Cam Tavan, Elektrikli Ön Koltuklar ve Hafıza Fonksiyonlu Sürücü Koltuğu Yeni BMW iX1 xDrive30’un standart donanımları arasında yer alıyor. Lansmana özel her otomobilde bulunan diğer donanımlar ise yarı otonom sürüşe imkan sağlayan Sürüş Asistanı Professional ve 360 derece kamera görüntüsü yardımı ile park kolaylığı sunan Park Asistanı Plus oluyor.

BMW iX1 iç mekan

Modern Dokunuşlara Sahip İç Mekan

Yüksek oturma pozisyonuna sahip elektrikli BMW iX1 xDrive30’da geniş iç hacmi sunan ön konsol dikkat çekiyor. İç mekan tasarımına eşlik eden 10,25 ile 10,7 inç büyüklüğündeki iki üniteden oluşan BMW Kavisli Ekran ise sürüş konforunu artırıyor. Bu bölümde yer alan yüzer kol dayama ve ona entegre edilmiş kontrol paneli ise sevilen detaylar arasında yer alıyor. Böylelikle Yeni BMW iX1 xDrive30, uzun yolculuklar için ihtiyacınız olan konfor özelliklerini sunarken tüm sisteme de ergonomik olarak erişebilmenizi sağlıyor. Uzun yolculuklar için fazla eşyaya ihtiyaç duyduğunuzda ise katlanır arka koltuk sırtlıkları epey faydalı oluyor. Bu bölümde koltuklar katlandığında, bagaj kapasitesi artarak 490 litreden 1495 litreye kadar çıkabiliyor.

BMW iX1 xDrive30’un rahatlığını artırmak için teknolojik özelliklerden de bolca faydalanılıyor. En güncel yazılımıyla donatılan bu modelde, ana ekran hem dokunmatik hem de ses ile kontrol edilebiliyor. Böylelikle tek başınıza seyahat ederken dahi yoldan gözünüzü ayırmanıza gerek kalmıyor. İç mekanda yer alan geniş tabanlı dijitalleşme enstrümanları sayesinde fiziksel düğme ve kontrollerin sayısı önemli ölçüde azaltılıyor. Size de tamamen elektrikli bu yeni BMW modelinin keyfini çıkarmak kalıyor.

BMW iX1 xDrive30

Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi

BMW iX1 xDrive30, tamamen elektrikli BMW modelleri arasında premium kompakt sınıfta sunulan ilk dört tekerlekten çekiş sistemine sahip araç. Doğa dostu teknolojileri güçlü özellikler ile bir araya getiren ailenin yenisi, 313 beygir güç ve 494 Nm tork değerleriyle oldukça dikkat çekici. Bu teknik veriler ışığında Yeni BMW iX1 xDrive30, 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.6 saniyede ulaşabiliyor.

Beşinci jenerasyon eDrive altyapısı ile Yeni BMW iX1 xDrive30, otomobilin zeminine konumlandırılmış yüksek voltajlı batarya ve yüksek verimli şarj teknolojisini içeriyor. Yeni BMW iX1 xDrive30 böylelikle tam şarjla 440 km’ye varan menzili kullanıcısına sunuyor. 130 kW DC Şarj gücü ile 29 dakikada %80 batarya doluluğuna ulaşabilen araç, sadece 10 dakikalık şarj ile 120 km menzile sahip oluyor.

Plug-in Hybrid BMW X1 xDrive30e Türkiye’de İlk Kez Sunuluyor

BMW’nin “The Power of Choice” yaklaşımı doğrultusunda, tamamen elektrikli Yeni BMW iX1 xDrive30 modeline ek olarak 88 km’ye kadar tamamen elektrikli bir sürüş menzili sunan ve 326 bg motor gücüne sahip X1 xDrive30e modeli de önümüzdeki günlerde ön rezervasyona açılıyor. Dört çeker altyapısı ile BMW X1 xDrive30e modeli Plug-in Hybrid motoru sayesinde ortalamada 1-0.7 lt/100 km yakıt tüketimi sunarken Sürüş Asistanı Professional ve Park Asistanı Plus gibi donanımları standart olarak sunarak üstün performans ve verimli sürüşü bir araya getiriyor.

BMW’nin renk değiştiren cam farı teknolojisinin ayrıntılarına buradan göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here