Eifel GP ‘sinde Zafer Lewis Hamilton’un

0
960

2020 Formula 1 şampiyonasının 11. yarışı olan Eifel GP ‘si Lewis Hamilton’un zaferiyle sonuçlandı. Hamilton bu yarışın ardından kazandığı 91. zaferle Michael Schumacher’in rekorunu egale etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası Almanya ayağı olan Eifel GP olarak isimlendirilen yarışı Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Yarış sonrası Michael Schumacher’in rekorunu egale eden Hamilton’a Michael Schumacher’in oğlu Mick, yarış sonrası babasının Mercedes’teyken kullandığı bir kaskı hediye etti.

 Sezonun 11. yarışı olan Almanya, 5 bin 148 metrelik Nürburgring pistinde gerçekleşti. 60 tur üzerinden yapılan yarışa 2. sıradan başlayan Hamilton damgasını vurdu. Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen liderin 4.47 saniye gerisinden podyuma çıktı. Podyumun üçüncü ismi ise büyük bir sürpriz oldu. Renault Motorsports’un pilotu Daniel Ricciardo 14.6 saniye farkla üçüncü sıraya yerleşti.

Ayrıca sıralama turlarının yapıldığı 10 Ekim Cumartesi günü, Köln şehrinde arkadaşlarıyla kahve içen Hulkenberg Lance Stroll’ün rahatsızlığı sebebiyle yarışa çağrıldı. Racing Point’in teklifini reddetmeyen Hulkenberg sıralama turlarında elense de yarışı 8.sırada tamamlayarak günün pilotu seçildi.

Mücadeleye pole pozisyonunda başlayan Valtteri Bottas ise aracındaki mekanik arıza nedeniyle yarışı bitiremedi.

Lando Norris Ricciardio’yu takip ederken güç ünitesinde yaşadığı bir problem nedeniyle yarışa erken veda etti.Kariyerinde 323. kez Formula 1’de start alan Alfa Romeo’nun pilotu Kimi Raikkonen, bu alanda rekoru Brezilyalı Rubens Barrichello’dan aldı. Yarış öncesinde takımıyla bu durumu kutlayan pilot ise yarışı 12.sırada tamamladı.

Yarışı bitiremeyen pilotlardan bir diğeri olan Williams pilotu George Russell, ilk virajda Raikonnen’in teması sayesinde hasar alıp çok geçmeden yarışa veda etti. Red Bull’un diğer pilotu Alexander Albon da teknik bir sorun nedeniyle pit alanına girdikten sonra yarıştan çekildi. Renault pilotu Esteban Ocon da puana giderken yarışa pit alanında veda etti.

Eifel GP ardından pilot ve takım puanları;

Bu yarışın ardından Hamilton Pilotlar Klasmanı’nda 230 puanla liderliğini sürdürürken takım arkadaşı Bottas 161 puana sahip. Mercedes takım puanı olarak da liderliğini 391 puanla açık ara önde sürdürüyor.

Mercedes pilotlarını 147 puanla Max Verstappen takip ediyor. Aynı zamanda Red Bull Racing 241 puanla ikinci olarak yerini koruyor.

Pilotlar klasmanında ise dördüncülük için büyük bir savaş mevcut. Lando Norris bu yarışa her ne kadar 4. başlasa da teknik bir arıza nedeniyle yarışa puansız veda etti. Dördüncülük koltuğunu podyuma çıkmasının ardından Ricciardo kaptı.

Sezonun 12. yarışı olan Portekiz GP ise iki haftalık bir aranın ardından 25 Ekim’de gerçekleştirilecek.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here