Formula 1’de sezonun 5. yarışı F1 Monako GP ile gerçekleşecek. Monte Carlo’da, takvimin en çok ilgi duyulan yerlerinden birinde, gerçekleşecek yarış öncesi şampiyona lideri Lewis Hamilton ve Max Verstappen arasındaki kıyasıya rekabet devam ediyor. Peki sıralama turları ne zaman? F1 Monako GP saat kaçta ? Hangi kanal yayınlayacak?

F1 Monako GP Perşembe Günü Programı

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarış, 20 Mayıs Perşembe günü saat 12:30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 16:00’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport+ ekranlarında olacak.

Monako GP Neden Perşembe Günü Başlıyor?

Monako’da yarış hafta sonunun ayarlanmasında diğer pistlere göre bir farklılık var. Diğer pistlerde ilk antrenmanın Cuma günü yapıldığını görürüz ancak Monako’da Perşembe günü yapılıyor ve Cuma günü boş geçiliyor. Bu durumun sebebi pistin halk kullanımının en yoğun olduğu caddelerden geçiyor oluşu. Pist üzerindeki mağazalar, işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için böyle bir değişiklik yapılıyor. Ayrıca iş insanlarının uğrak noktalarından biri olması sebebiyle hafta sonu da ciddi bir ilgi oluşuyor. Gelen konukların otellere yerleşebilme ihtiyacını karşılayabilmeleri için Cuma günü pistin geniş kısımları açılarak trafik akışı sağlanıyor.Monaco

Monako GP Cumartesi Günü Programı ve Sıralama Turları

Gün, saat 13:00’daki 3. ve son antrenman turlarıyla başlayacak. Monako gibi bir pistte her antrenman seansı oldukça önem taşırken, bu antrenman da takımlar için oldukça önemli olacak. Son ayarlamalar yapılacak, yarış tempoları ve sıralama tempoları test edilecek.

Peki Sıralama Turları ne zaman? Monako’da pilotların start pozisyonunu belirleyecek olan sıralama turları, 22 Mayıs Cumartesi saat 16:00’da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Antrenman ve Sıralama Turları Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport ve S Sport+ ekranlarında yayınlanacak.

F1 Monako GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler ve markalar klasmanında Mercedes ve Red Bull rekabetinin zirvede yaşanacağı yarış, 23 Mayıs Pazar günü Türkiye saati ile 16:00’da izleyenlerle buluşacak. Hem pist tarihi hem de klasmandaki durum sebebi ile oldukça önemli olan yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Sürücüler ve Markalar Klasmanındaki Son Durum


Yarış hafta sonunda neler oldu? Antrenman turları nasıl geçti? Sıralama Turu sonuçları gibi haberler için bizi takip etmeye devam edin.

McLaren Monako GP Özel Tasarımı

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here