Dacia’nın 2021 senesinde tanıttığı elektrikli otomobili Spring yeni donanımı ile Türkiye’ye geliyor. Yeni Dacia Spring, Extreme donanımı ile gözler önüne çıktı. İlk çıktığı zamanlarda da iyi bir satış süreci geçiren Spring, daha güçlü bir motorla yeniden tanıtıldı. 2023 Brüksel Otomobil Fuarı’nda hem yeni donanımın hem de yeni motor Electric 65’in dünya prömiyeri yapıldı.

Yeni Dacia Spring Extreme Donanımı

Yeni Dacia Spring Extreme, Electric 65 motoru sayesinde diğer standart Essential donanımından farklılaşıyor. 14-22 Ocak tarihleri arasındaki; 2023 Brüksel Otomobil Fuarı kapsamında Extreme donanımı ile birlikte yeni motor da sergiledi. Ayrıca bu donanım tipi daha sonraları Dacia’nın başka modellerine de yerleştirilecek. Bu modeller arasında Spring başta olmak üzere Sandero, Duster ve Jogger da vardır.

ELECTRIC 65 Motorun İlk Tanıtımı

Dacia, Spring Extreme ile beraber yepyeni bir motor tanıtımı da yaptı. Bu motor tamamen Spring Extreme’e özeldir. Ayrıca ELECTRIC 65 olarak adlandırılan motor, yeni bir vites kutusuyla beraber geliyor. Bu yenilik sayesinde daha geniş bir menzil için daha yoğun enerji kazanımı mümkün oluyor.

Aynı zamanda daha iyi hızlanma performansı adına tekerleklere ulaştırılan torku da artırıyor. ELECTRIC 65 motoru sayesinde WLTP ortalama döngüsünde 220 km ve WLTP şehir döngüsünde 305 km menzile çıkıyor.

Dış Görünüm

Yeni Dacia Spring Extreme’in, iç donanımındaki değişimlerinin yanında renk olarak da farklılıklar mevcut. Yeni Dacia Spring Extreme için “Arduvaz Mavi” renk hazırlanmış. Ayrıca dış görünümden de anlaşıldığı gibi bakır kahverengi tonları da otomobilin yan aynalarına, bagaj kapağında bulunan logosuna, jant göbeklerine ve sis farklarının üzerine dekoratif olarak eklenmiş.

İç Görünüm

Dış görünümde kullanılan bakır kahverengi iç görünümde de yer alıyor. Örneğin; ön kapı panellerinin sınırlı alanları haricinde havalandırma ızgaralarında mevcut. Ayrıca navigasyon ekranının çevresinde de var. Tüm bunlarla birlikte kapı eşiklerinde ve ön kauçuk paspaslarda topografik desenlere yer verilmiş.

Yeni Dacia Spring Extreme donanımı

Diğer Teknik Detaylar

Modelin standart Essential donanımında 45 hp gücünde motor mevcuttu ama yeni ELECTRIC 65 motoru sayesinde bu güç 65 hp motor gücüne çıkıyor. Bu donanımla birlikte Teknoloji paketi de mevcut. Paket içeriğinde;

  • 7″ multimedya ekran,
  • Arka park sensörleri,
  • Geri görüş kamerası,
  • Ayrıca navigasyon da mevcut.

Tabi bu eklemeler sonrasında Essential donanımına oranla fiyatta oynamalar oluyor. Ayrıca Yeni Dacia Spring Extreme de; 26,8 kWh’lik batarya standart olarak var. Batarya 220V kaynak üstünden yaklaşık 14 saatte doluyor. Ayrıca otomobil hızlı şarj kaynaklarıyla daha hızlı doluyor.

Yeni Dacia Spring Extreme donanımı

Türkiye’de Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Satışa çıkarıldığı ülkelerde iki seneden daha kısa bir zamanda 100.000 üzerinde talep almış. Oldukça beğenilen bir modeldir. Elektrikli otomobiller arasında oldukça tercih edilen modelin yeni hali; Dacia Spring Extreme’in ise ne zaman Türkiye’ye geleceği merak konudur. Yapılan açıklamalar sonrasında Spring Extreme 65’in Türkiye’ye gelişi 2023 yılının üçüncü çeyreğidir.

Yeni Dacia Spring Extreme’in Fiyatı Ne Olacak?

Spring modelinin diğer ülkelerdeki fiyatı; 20.800 Euro ve 22.100 Euro arasında değişiyor. Ayrıca iki çeşit donanımı mevcut. Yeni tanıtılan Spring Extreme ise; 22.300 Euro olarak satışa başlıyor.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Dacia Jogger HİBRİT 140 Modeli Tanıttı” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here