Dacia Bigster Konsepti ve Dikkat Çekici Özellikleri

Dacia, ürün yelpazesinde popüler Duster’ın üzerinde yer alacak; temel özelliklere sahip yeni bir orta boy SUV’yi önizleyerek yeni Dacia Bigster Konseptini açıkladı.

Yeni otomobil, markayı kârlı C segmentine genişletme planının ve Dacia’nın paranın karşılığını veren iş stratejisine yenilenen odaklanmanın bir parçası olarak tanıtıldı. Dacia, Bigster’ın “gerçek ilkelerle yapılmış gerçek bir araç” olduğunu söylüyor. Bir SUV’nin “özünü” temsil ettiği belirtiliyor ve hem alternatif enerji hem de hibrit motorlar ile güçlendirilmesi gerektiği söyleniyor.

Bigster Konsepti, Dacia’nın bu yıl piyasaya sürülecek yeni Sandero, Logan ve Spring EV’nin ötesinde 2025 yılına kadar piyasaya süreceği üç yeni modelden birini gösteriyor.

dacia yeni otomobil

Bigster’ın Özellikleri Neler?

Yeni otomobil, ilerleyen süreçlerde tüm Dacia araçlarında kullanılacak olan Renault-Nissan-Mitsubishi Allance’nin CMF-B platformu üzerine inşa edilecek. Geleceğin Dacia’larına hem alternatif enerji – muhtemelen LPG – hem de hibrit motorlar sunulacak.

Bigster Concept 4,6 metre uzunluğunda ve “Dacia’nın C segmentini erişilebilir hale getirme yöntemi, alıcıların aşağıdaki segmentten bekleyeceği maliyetle daha büyük, daha yetenekli bir araç sunması.” olarak tanımlanıyor.

Makine, Dacia’nın daha küçük Duster’ı yansıtan sağlam, basit bir tasarıma ve ayırt edici Y şeklindeki far tasarımına sahip. Dacia, konseptin ham geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış koruyucu dış paneller içerdiğini söylüyor. Ayrıca markanın benimsemeye hazır olduğu yeni bir logo da otomobille birlikte sergileniyor.

Bigster’ın Anlamı ve Dacia Gelecek Planları

Dacia’nın tasarım patronu Alejandro Mesonero-Romanos şunları söyledi: “Dacia Bigster Konsepti, markanın evrimini özetler. Havalı bir dokunuş ve dış mekan ruhu ile vazgeçilmezdir. Erişilebilirliğin hiçbir şekilde çekiciliğe karşı olmadığını kanıtlıyor. Dacia olarak biz buna inanıyoruz ve bu araba bunun kanıtı. ”

Bigster Concept, şu anda Groupe Renault bünyesindeki Rus markası Lada ile bağlantılı olan Dacia için büyük bir model atağının parçası olacak.

Marka patronu Denis Le Vot, “Dacia, akıllı alıcılara her zaman güvenilir, otantik, paranın karşılığını en iyi şekilde sunan teklifler sunarak Dacia olarak kalacak” dedi.

Bigster dahil olmak üzere gelecekteki tüm Dacia ve Lada modelleri, Alliance CMF-B platformunu temel alacak.

Bu arada Lada, 2025’te yeni bir C segmenti araç ve ikonik Niva arazi aracının yeniden tasarlanmış bir versiyonunu içerecek olan dört yeni modeli 2025’e kadar piyasaya sürecek. İki marka farklı pazarlara odaklanmaya devam edecek.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here