Covid-19 Alman Otomotiv Devlerini Vurdu

2
1440
Alman Otomotiv

Alman Otomotiv Devleri Pandemi Sürecinde 11 milyar Euro Kaybetti

Yılın ilk çeyreğinde patlak veren yeni tip Covid-19 salgını, otomotiv üreticilerinin ciddi zararlar etmesine sebep oldu. Alman Ernst & Young danışmanlık şirketinin dünya genelinde 17 otomobil üretici şirketinde yaptığı araştırma, durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmaya göre otomotiv sektörünün salgın yüzünden zararı 11 milyar Euro. Açıklanan verilere göre salgından etkilenmeyen tek bir marka var, Tesla.

En Çok Kaybı Olan Marka Mitsubishi oldu.

Otomotiv üreticileri geçtiğimiz yılın aynı zamanlarında 22 milyar Euro kar ettiği biliniyordu. Bu sene ise 17 otomotiv üreticisinin kar oranlarının yarı yarıya azalarak 11 milyar Euro zarar ettiği belirtildi. Salgın sonrası zararın en büyük boyutta olduğu marka ise %57 ile Mitsubishi oldu. Diğer Alman otomobil üreticileri Volkswagen %37, Daimler %29 ve BMW %22 eksi ile bu yılın ikinci çeyreği zararla kapattılar.

Salgın dönemini zarar etmeden geçiren tek marka Tesla oldu. Tesla, Nisan-Haziran döneminde bir önceki yıla göre daha iyi performans göstererek karlı otomobil şirketleri arasında en karlı seviyeye çıktı.

Otomotiv Sektörü Alman Ekonomisinin Lokomotifi Olmaktan Uzaklaşıyor.

Köln merkezli Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) geçen hafta yayınladığı raporda, otomotiv sanayisinin Alman ekonomisinin lokomotifi olma özelliğini uzun yıllardan sonra kaybettiğini ortaya koymuştu. Araştırmada, otomotiv üretiminin pandemi sürecinden diğer sektörlere göre çok daha fazla zarar gördüğü kaydedildi. Araştırma şirketi, “Bunun sonucunda Alman otomotiv endüstrisi, 10 yıl sonra ilk kez dikkat çekici personel ayarlamaları ile karşı karşıya bulunuyor ve Almanya’nın büyümesindeki lokomotif rolünü şimdilik yerine getiremeyecek” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Renault Kar Marjını Artırmakta Kararlı.

Pandemi sürecinden en az zararla çıkmak adına daha önce 2 milyar Euro maliyet kesintisi yapan Renault, yeni önlemler için kolları sıvadı. Renault CEO’su Luca de Meo, “Renaulution” olarak adlandırdığı planla Renault’nun, rakibi Peugeot model arabaları üreten PSA gibi bir model izlemesi gerektiğini belirtti. Bu prensibe göre Renault, önümüzdeki yıllarda daha çok kar elde edecek modelleri daha düşük maliyetlerle üretmeye odaklanacak.

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here