Motorine Yeni Bir İndirim Daha Geldi

1
1090

Motorin Litre Fiyatı 17 Kuruş Daha Azaldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) yaptığı açıklamaya göre 9 Eylül gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin litre satış fiyatında 17 kuruş inidirim yapıldı. Motorinin litre fiyatına hafta başında da 21 kuruş indirim gelmişti.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın yaptığı açıklama;

İndirim Sonrası Fiyatlar

Gelen ikinci indirimden sonra motorinin litresinin İstanbul’da 5.73 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise 5.80 TL’den satışa sunulması bekleniyor. Bahsettiğimiz fiyatların benzin istasyonları arasında değişiklik gösterebilir, baştan belirtelim.

Petrol Fiyatları Yeniden Düşüşte

Ülkemizde akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde büyük rol oynayan brent petrolün fiyatı yeniden düşüşe geçti. Piyasa uzmanları brent petrolün değerinin azalmasında en büyük etkenin, Dünya genelinde yeniden artan Covid-19 vaka sayıları olduğu konusunda hemfikir.

Kademeli olarak 46 dolardan aşağıya inişi süren petrol fiyatları varil başına 40 doların altına kadar indi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün %5’ten fazla geriledikten sonra bugün %0.4 düşüşle 39.62 dolarda işlem görüyor.ABD hafif ham petrolü dün yaklaşık %8 geriledikten sonra bugün %0.7 düşüşle 36.52 dolarda bulunuyor.

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here