Chrysler elektrikli Sedan modelini 2026 yılında piyasaya sürecek. Chrysler’in geçen yıl otomobil satışları ciddi anlamda düştü.

Firmanın Durumu

Chrysler’in satış rakamları 2015 yılına göre 3 kat düşmüş durumda. Şu anda firma bu düşüşü durdurmak için yeni ataklar peşinde.

Bu düşüşün sebebi ise firmanın Pacifica ve 300 modellerine takılıp kalması. Ayrıca Chrysler sadece bu modellerine öncelik verir farklı modeller çıkarmazsa düşüş yaşamaya devam edebilir.

Ama şu anda firma bu sorunu aşmış gibi görünüyor. Firma PSA grubu FCA ile birleşti ve Stellantis grubunun bir parçası haline geldi. Bu da firmaya araştırma geliştirme ve grubun tüm teknolojisine erişim imkanı veriyor.

Chrysler Elektrikli Sedan Modeli 300 Hakkında Detaylar

Chryles’in yeni modelinin tamamen elektrikli bir Sedan olacağı bilgisi veriliyor.

Firmanın 300 modelinin elektrikli menzili olarak 800 km olacağı belirtilmekte. Bu menzil için aracın ayrıca 108 kw bir bataryaya sahip olacağı söylenmekte.

İki farklı model üzerinde çalışan firma 800V batarya mimarisine yer verecek. Bunun  dışında araç 150 kW ile 330 kW arasında değişen elektrik motoruna sahip olacak. Araçlar Stellantis STLA Large mimarisini kullanacaklar.

Bu değerler de Chrysler 300, dört tekerden çekişli 885 beygir gücünde yani 660 kw olacak. 0’dan 100’e de 2 saniyede çıkacak.

STLA Large Mimarisi aslında 4.275 mm’den büyük araçlar için tasarlanmış. Bu da firmanın beklentisiyle uyuşuyor.

Chrysler 300 Ne Zaman Gelecek

Chrysler CEO’su Christine Feuell 300 modeli hakkında şu sözleri kullandı:

“Yeni 300 modelimiz yeni bir tasarım olacak ve ayrıca bugün piyasada olan modellerden büyük farklar içerecek.”

Chrysler 300’ün yeniden tasarımının ön izlemesi geçen ay bir basın etkinliğinde gösterime girdi. Ayrıntılı konsept tasarımlar gösterilmedi. Ayrıca teknik detayları da kesinleşmedi. Sadece aracın siluet şeklinde gösterimlerine yer verildi.

2026 yılında Chrysler 300 piyasada olacak.

Bunun dışında Stellantis önümüzdeki 3 ile 5 yıl içerisinde 8 adet yeni elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor.

Not: Şu an için Chrysler 300 konsept tasarım resimleri ortada olmadığı için kullandığımız resim temsilidir.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here