Bugatti Elektrikli Araç Üreticisi Rimac Şirketine Satılabilir

0
2972
Bugatti

Alman dev otomobil üreticisi Volkswagen en prestijli markalarından biri olan Bugatti ’yi Hırvat elektrikli araç üreticisine satabilir.

Bu satış ilk başta ilginç dursa da Volkswagen Grubu için oldukça mantıklı olabilir. Son yıllarda Alman üretici elektrikli araçları, dijitalleşmeyi ve otonom sürüşü kendine misyon edinmiş durumda. Bugatti gibi bir hiper araç markasının da bu misyona uyduğunu rahatlıkla söyleyemeyiz.

İngiliz Car dergisine göre Volkswagen yöneticileri bu satışın gerçekleşmesine sıcak bakıyor. Car dergisinin haberine göre Bugatti’nin basın sözcüleri bu dedikodular hakkında yorum yapmak istemediğini söyledi ve markanın son iki yılda Volkswagen Grubu’na ciddi bir katkıda bulunduğunun da altını çizdi.

VW, Bugatti gibi daha fazla markadan kurtulabilir

Volkswagen Grubu’na yakın olan kaynaklar markanın Lamborghini ve Seat hakkında da araştırma içinde olduğunu ve satılabileceğini söylüyor. Seat için ise durumlar biraz farklı. Cupra markasıyla birleştirilerek markanın tekrardan pozisyonlanabileceği söyleniyor. Tabii ki VW grubu bu satışlar gerçekleştikten sonra Ital Desing, Ducati ve Bentley markaları için müşteri aramaya başlayabilir.

Rimac şirketi 2009 yılında elektrikli spor otomobiller üretmek amacıyla şu anda 32 yaşında olan Mate Rimac tarafından kuruldu. Şirketin ilk otomobili olan ve 1 milyon dolar fiyat etiketiyle karşımıza çıkan Concept One tamı tamına 1224 beygir gücüne sahip ve 211 mile kadar hızlanabiliyor. Bu model firmanın geliştirdiği diğer model olan ve 2 milyon dolarlık fiyat etiketi bulunan C Two ile takip ediliyor. Bu model ise 256 mil gibi ciddi bir maksimum hıza sahip.

Volkswagen Grubu şirketlerinden olan Porsche şu anda Rimac şirketinin %15.5’ine sahip durumda bulunuyor. Eğer bu satın alma gerçekleşirse grubun Rimac hisselerinin %49’una sahip olacağı düşünülüyor.

Hırvat elektrikli araç üreticisi Rimac Porsche’nin yanında elektrikli araçları için Hyundai, Kia ve Aston Martin ile stratejik ortaklıklar kurdu.

İkinci El Otomobil İlanları arabam.com’da 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here