BMW Yeni Batarya Hücreleri ile Menzilini Yüzde 30 Artıracak

0
1019
BMW Yeni Batarya Hücreleri ile Menzilini Yüzde 30 Artıracak

BMW yeni batarya hücreleri ile menzilini yüzde 30 artıracak. Ayrıca Alman otomobil devi 2025 yılında silindir şeklindeki hücreleri kullanmaya başlayacak. Böylece üretim maliyeti yarı yarıya azalacak. Halihazırda BMW yeni elektrikli modelleri için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Hal böyle olunca yeni batarya teknolojilerini de yakın merceğine almış durumda. Yeni nesil batarya çözümleriyle maliyeti düşürerek daha fazla verim elde etmeyi planlıyor. Üstelik 2025 yılı itibariyle elektrikli araçlarının  şimdikilere göre yüzde 30 daha fazla menzile sahip olacağını vaat ediyor.

BMW Yeni Batarya Hücreleri Arık Silindir Şeklinde Olacak

BMW Yeni Batarya Hücreleri ile Menzilini Yüzde 30 Artıracak

Alman üretici yeni nesil modellerinde ‘Neue Klasse’ adlı özel platformunu kullanacak. Burada  formatı ve kimyası değişmiş batarya hücreleri üretecek. Böylece şu anda kullanılan prizma şeklindeki hücrelere veda edecek. Onun yerine silindir şeklindeki hücrelerle yoluna devam edecek. 46 milimetrelik çapa sahip olacak olan pil hücreleri iki farklı uzunluğa sahip olacak. Bu kullanılacağı batarya paketine göre değişiklik gösterecek. Üstelik bu yeni hücrelerde katot tarafında nikel kullanımı da artacak. Aynı zamanda da kobalt kullanımı azalacak. Tüm bu değişikliklerin sonucunda enerji yoğunluğu da yüzde 20 oranında artış gösterecek.

Yeni Nesil Enerjilerin Hedefi Sıfır Karbon

BMW Yeni Batarya Hücreleri ile Menzilini Yüzde 30 Artıracak

BMW yeni batarya hücreleri sayesinde BMW’nin ilerleyen süreçlerde elektrikli modellerinin satış fiyatı da azalacak. Tabi bu sadece mali olarak faydalı olmakla kalmıyor. Aynı zamanda tüm otomotiv sektörü gibi karbon ayak izini sıfırlamak da bir diğer amaç. Bu anlamda yeni nesil hücrelerle karbon ayak izinin de yüzde 60 oranında düşmesi hedefleniyor. Alman üretici bı hedefi doğrultusunda altı adet yeni fabrika kuracak.

Sıfır KM BMW Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here