Toyota BZ4X Türkiye’ye Ne Zaman Geliyor?

0
2798
Toyota BZ4X, önden görünüm, gri

Toyota BZ4X için Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu. İlk olarak Japon otomobil üretici modeli Şangay Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkarmıştı. Bu model markanın gelecek kimliğini yansıtması bakımından oldukça önemli. Çünkü herkes için mobilite sağlandığı mesajını tüm dünyaya veriyor. Bu anlamda konsept otomobilde yer alan ‘bz’ kısaltması da mesaj içeriyor. ‘beyond Zero’ yani ’Sıfırın ötesinde’ sloganının baş harflerini temsil ediyor. Böylece Toyota sıfır emisyonlu ve karbon nötr araçlar ile yola devam edeceğini vurgulamış oluyor. Şimdi ise bu birden fazla anlama sahip olan model Türkiye pazarına giriş yapıyor.

Toyota BZ4X Türkiye’ye Geliyor

Toyota BZ4X, yandan görünüm, gri

Toyota’nın yeni nesil aracı Türkiye’De merakla bekleniyor. Artık Türkiye’ye geliş tarihi de belli olmuş oldu. Şirketin konsept modeli 2023’ün ikinci yarısında Türkiye pazarına giriş yapacak. Türkiye’de çok yakında yollarda olacak olan tamamen elektrikli otomobil e-TNGA platformunda geliştirildi. Bu otomobil devinin Subaru ile birlikte elektrikli araçlar için geliştirdiği bir platform. Bu platform sayesinde çevre dostu yeni nesil araç üst düzey bir performansa sahip oldu. 204 beygir gücündeki model 265 Nm tork üretiyor. Üstelik hem 4×4 hem de 4×2 seçeneklerine sahip. 4×2 motor ise 217 beygir gücünde ve 336 Nm tork üretiyor.

Çevre Dostu Otomobil Güneş Enerjisiyle Çalışabiliyor

Toyota BZ4X, arkadan görünüm, gri

Toyota BZ4X modeline istek dahilinde güneş panelleri de eklemek mümkün. Böylece şarj istasyonuna gerek olmadan güneş enerjisiyle kendi kendini şarj olma imkanına sahip. Üreticinin açıklamaları bu güneş panellerinin yılda ortalama 1.800 kilometre menzillik şarj potansiyeline sahip olduğu yönünde. Ayrıca elektrikli modelin önden çekişli versiyonunda 71.4 kWh, dört tekerlekten çekişli versiyonunda 72.8 kWh kapasiteli batarya mevcut. Ek olarak otomobilin normal menzil değeri de sırasıyla 516 ve 470 kilometre.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here