BMW M3 Hakkında Bilinmesi Gerekenler… Alman otomobil üreticisi BMW’nin ürettiği en değerli serilerden biri de M serisidir. M serisi de kendi içinde birçok farklı modele ayrılmaktadır. Fakat bugün sizlere BMW’nin M3 modeli hakkındaki bilinmeyen her şeyi anlatacağım. Öncelikle BMW M3 ikonik bir araçtır ve neredeyse bütün otomobil tutkunlarını etkileyebilmektedir. Ayrıca bazı otomobil uzmanlarına göre M3 üretilmiş en sembolik arabalardan biridir.

BMW M3’ü Ortaya Çıkaran Kişi BMW M3 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eberhard Von Kuenheim, BMW M3’ü ortaya çıkaran insandır. Alman otomobil üreticisi BMW, 3 serisini ilk olarak 1975 yılında satışa sunmuştur. Ayrıca 3 serisi ile otomobil dünyasına yeni bir renk getirmiştir. Fakat Eberhard Von Kuenheim, 3 serisinin hızlanmasından ve performansından hiçbir zaman memnun kalmamıştır. Böylece M3, Eberhard Von Kuenheim’in çalışmaları ile ortaya çıkmıştır. Ayrıca Eberhard Von Kuenheim, BMW M3’ün otomobil dünyasını sallamasından sonra BMW’nin CEO’su olmuştur.

İlk BMW M3 Modeli BMW M3 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

BMW E30 M3 resmi olarak 1986 yılında piyasaya sürüldü. Böylece M3 kelimesi ilk defa 1986 yılında ortaya çıkmıştır. Ayrıca bu otomobil ilk olarak satışa Almanya’da 48.000 $ ‘lık bir fiyat etiketi ile sunulmuştur. Bana göre de BMW M3’ün en güzel kasası E30 M3’tür.

Otomobil Severlerin Sahip Olmak İstediği BMW ModeliBMW M3 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Alman otomobil üreticisi BMW’nin araçları, yıllardır filmlerde ve video oyunlarında yer almaktadır. Örnek olarak; Z8, James Bond: The World Is Not Enough adlı sinema filminde gösterilmiştir. Ayrıca BMW E46 M3 GTR, Need For Speed: Most Wanted’daki en iyi otomobil olmaktadır.  4.0 litrelik V8’e sahip olan BMW E46 M3 GTR,  350 beygir güç üretmektedir. Böylece E46 M3 serisi, en çok tutulan spor araba modellerinden olmayı başarmaktadır. Ayrıca model yılı E30’a göre daha genç olduğu için temiz modellerine ulaşmak daha kolaydır. Maalesef ki ülkemizde BMW M3’e ulaşmak için gerekli olan tek şey alım gücüdür. Bu yüzden Birçok M3 çok temiz bir şekilde korunmaktadır.

Avustralya’ya Özel Pick-Up Versiyonu BMW M3 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

“BMW M3 Hakkında Bilinmesi Gerekenler” adlı içeriğimizin son başlığı da pick-up modeline sahip olan M3’lerdir. Avustralya’da en popüler araçlar pick-up’lardır. Bu yüzden Alman otomobil üreticisi, Avustralya pazarı için ortaya fotoğraflarda gördüğümüz aracı çıkarmıştır. Ayrıca otomobil istenildiği taktirde “cabrio” görünümüne de çevrilmektedir.

İkinci El BMW M3 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here