“Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları II” adlı içeriğimizi okumadan önce “Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları” Adlı içeriğimizi de okumalısınız. Böylece günümüze kadar üretilen fakat bilinmeyen İtalyan otomobillerini öğrenebilirsiniz. Bildiğimiz üzere İtalyan arabalarının tasarımları, birçok kullanıcı tarafından sevilmektedir. Fakat İtalyan markalar motor ve teknik özellik bakımından eleştirilmektedir. Bugünkü içeriğimizde en değerli olan ve bilinmesi gereken İtalyan arabalarını göreceğiz.

Lamborghini Islero (1968-1969)Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları II

İtalyan otomotiv endüstrisi denildiği zaman aklımıza ilk gelen marka Lamborghini’dir. Lamborghini, birbirinden farklı ve özel otomobiller üretmeyi başaran nadir markalardan biridir. Lamborghini Islero, 1968’de piyasaya sürülmüş ve dört yolcu kapasiteli, GT olarak karşımıza çıkmıştır. Otomobil pazarına hızlı bir giriş yapsa da bir yıl içinde sessizce emekliye ayrılmıştır. Fakat 4 litrelik V12 motoru ve 325 beygirlik gücü aracı farklı ve özel kılmaktadır.

De Tomaso Longchamp (1972-89)

Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi De Tomaso Longcham, listemizdeki en farklı otomobillerden biridir. Ayrıca bu otomobil; Arjantin, İtalya ve Amerikan parçalarının birleşmesi ile ortaya çıkmıştır. Bu yüzden de Amerikan otomobil üreticisi Ford’un Taunus modeli ile benzerlik göstermektedir. İtalya’dan Ghia tarafından tasarlanan Longchamp, 18 yıl boyunca üretimde kalmayı başarmıştır. Maalesef ki ülkemizde satışa sunulmamıştır. Tasarım olarak, listemizdeki en farklı tasarıma sahip araçlardan biridir. Başka ülkeler ile ortak yapıldığı için daha çok Amerikanların ortaya çıkardığı “Muscle Car” tasarımındaki araçlara benzemektedir.

Iso Grifo A3 (1965-1974)Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları II

Iso Grifo A3, Lamborghini Islero ile benzer tasarıma sahiptir. Fakat Iso Grifo A3’ün üretimi, diğer otomobil üreticisine göre daha uzun ve şanslı olmuştur. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi Iso Grifo A3’ün Amerikan yapımı V8’e sahip olmasıdır. Ayrıca Iso Grifo A3, uzun yıllar boyunca üretimde kalsa da sadece 412 adet satılmıştır. Az satılmasının en önemli nedenlerinden biri Iso’nun rakiplerine göre marka bilinirliğinden yoksun olmasıdır. İso Grifo A3, Chevrolet ve Ford’un gücünü benimsemiştir. Böylece diğer otomobil üreticileri olan Maserati ve Ferrari ile rekabet edebileceğini düşünmüştür.

Maserati Sebring 3500GT (1962-1969)

“Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları II” adlı içeriğimizin sonuncusu Maserati Sebring 3500 GT’dir. Maserati Sebring 3500 GT, İtalyan otomobil üreticisinin yarışlara odaklandığı yıllarda ortaya çıkardığı bir araçtır. Bu sayede efsanevi özelliklere, yol tutuşuna, direksiyon hakimiyetine ve tasarıma sahiptir. Fakat üretimde kaldığı süre boyunca yılda 593 araba satılmıştır. Bu yüzden ünlü otomobil üreticisi Maserati, 3500 GT’nin üretimini sonlandırmıştır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here