BMW Katı Hal Pili için kolları sıvadı. BMW Enerji yoğunluğunu artırmak için hatı hal pili teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 2025 yılına kadar kullanıma başlayacaklarını duyurdu. BMW Katı Hal Pili sayesinde enerji yoğunluğunu %50 artıracak.

Ünlü otomobil şirketi 2025 yılına kadar kullanıma ürettiği lansman aracında sunulacağı teknolojiyi on yıl içinde tüm araçlarda kullanıma hazır hale getirecek. BMW katı hal pili Kullanıma en uygun şekilde hazır olmayı planlıyor. Sonuç olarak bu teknoloji araçları sürüş menzili açısından çok avantajlı hale getirecek.

BMW uzun süredir bu teknolojinin arkasını kovalıyordu. Son zamanlarda somut olarak atılan adımlar attı. Bu teknolojinin elektrikli otomobilleri kitle pazarı haline getirme potansiyeli var. Sonuç olarak teknoloji’nin uzun vadede kullanım süreciyle ilgili bir tarih verdiler.

Katı hal pili teknolojisini en basit haliyle anlatalım. Mevcut hücre teknolojisi üzerinde olacak enerji yoğunluğunu artırarak daha fazla menzil elde etmeye yarıyor. Buna ek olarak menzil güçlendirici bir etkiye sahip. Böylece elektrikli otomobillerle daha uzun mesafeli yolculuklar sağlar.

Teorik olarak, daha fazla sürücü yolda değil, varış noktalarında yükleme yapabileceğinden, halka açık şarj ağına daha az bağımlı olacaktır.

Dünyanın En Yeşil Elektrikli Otomobili Bir BMW Olacak

BMW yönetim kurulu üyesi Frank Weber, “Dünyanın en yeşil elektrikli otomobili bir BMW olacak. İlk fikirden test aşamasından sonra geri dönüşüme kadar sürdürülebilir” olduğunu söyledi. “Geleceğin pil hücresini geliştiriyoruz. Araçta kullanımdan sonra malzeme seçiminden geri dönüşüme kadar güçlü, güvenli, uygun maliyetli ve geri dönüşümü olacak. Bunların hepsi bir Avrupa değer zincirinde kurulacak.”

 

BMW, araştırmalarının ve belirttiği vaatlerin elektrikli araçların henüz yeni bir başlangıç yaptığını varsayarak değerlendirme yaptı. Bu araçları benzinli ve dizel motorların ucuzluk seviyesine getireceğini umduklarını söyledi. Bunun içinde durmadan çalışıyorlar. Yeni katı hal teknolojisi ile hücrelerin enerji yoğunluğunun”orta-çift haneli yüzde aralığı” artabileceğine inanıyor.

BMW’nin yönetim kurulu başkanı Oliver Zipse, “Neue Klasse [BMW’nin yeni nesil araçları için lakabı] ile elektrikli sürüşte teknolojide büyük bir sıçrama yapacağız.” dedi. “Hücrelerin enerji yoğunluğunu önemli ölçüde artırmak istiyoruz. Aynı zamanda malzeme kullanım ve üretim maliyetlerini de azaltmak istiyoruz. Ayrıca, gerçekten ‘yeşil’ bir pil sağlamak için birincil malzeme kullanımını önemli ölçüde azaltacağız.”

Firma, araçalarında kullandığı pillerin kobalt oranında belirgin düşüşler olduğunu iddia ediyor. Bahsi geçen modeller i3 supermini modelinde %33 olan kobalt oranının ix3 SUV modelinde %10’a kadar düştüğünü söylüyor. Ayrıca yeni üretimi girecek İX SUV bünyesinde bulunan nikelin %50 gibi büyük bir yüzdesinin dönüştüğünü söyledi.

Değişen ve gelişen Dünyanın elektrikli otomobile geçişi hızla sürüyor. BMW’de 2023 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil üreteceğini söyledi. İ4 ve ix bu yıl sonuna doğru üretime dahil olacak. İlerleyen dönemlerde ise 5 ve 7 serilerinin elektrikli versiyonları Mini Countryman’in ise halefi üretimi gündemde. Her şeyden önce BMW elektrikli otomobil üretirken dönüşümü mümkün olan hücre kurmak için pillerin geri dönüşümü olmasına kafa yoracak.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here