Toyota Corolla AE86, JDM otomobil modellerinin gerçek bir simgesi olmaktadır. Toyota, Japonya’nın Aiichi bölgesinde yer almaktadır. Kiichiro Toyoda tarafından kurulmuştur. Investopedia’nın pazar araştırmasına göre de şu anda dünyanın en büyük otomobil şirketi olmaktadır. Kuruluşundan beri otomobil, SUV, Kamyonet, Pickup ve birçok konsept otomobile imza atmayı başarmıştır. Ürettiği araçların bazıları popülerliğini koruyup, satışlarını hızla arttırmaya devam etmektedir. Bazı modellerde ise durum olumsuz olup, modeller hızla ilerleyen zamana karşı geride kalmışlardır. Üretimi durdurulan Toyota arabaları listesinin başında, Hachi-Roku olarak da bilinen Toyota AE86 yer almaktadır. Toyota AE86 1983 ve 1987 yılları arasında üretim hayatını sürdürmüştür. Otomobil, hem Coupe hem de Liftback versiyonlarıyla satılmıştır. AE86, yaklaşık 120 bg ve 109 lb-ft üreten, yüksek devirli, 16v motor olan 1.6 litrelik bir 4A-GE motorla donatılmıştır. “Toyota Corolla AE86 Hakkındaki Bilinmesi Gerekenler” listemizi dikkatle okumanızı ve üretim harikası araç hakkında bilgi sahibi olmanızı öneriyorum.

Hachi-RokuToyota Corolla AE86 Hakkındaki Bilinmesi Gerekenler

AE86’nın Japonya’daki popülaritesi, Sekiz Altı anlamına gelen “Hachi-Roku” olarak adlandırılmasını sağlamıştır. Bu otomobil, otomobil tarihindeki en çok modifiye edilen otomobillerden biridir.

AE86 Ve Drift Toyota Corolla AE86 Hakkındaki Bilinmesi Gerekenler

80’lerin ortalarında AE86, Japon dağ geçitlerinde yarışan Japon hashiriya (Japon sokak yarışçıları) arasında popülerlik kazanmıştır.  Bu süre zarfında, Drift Kralı olarak da bilinen Japon yarış efsanesi Keiichi Tsuchiya, drift sporunun popülerleşmesine yardımcı oldu ve AE86 ile bu sporu yapmaya başladı. Bir süre sonra AE86 Drift King’s Chariot olarak anılmaya başlamıştır.

Şampiyona ArabasıToyota Corolla AE86 Hakkındaki Bilinmesi Gerekenler

Toyota AE86’nın direksiyonunun arkasında, Chris Hodgetts 1986 ve 1987’de İngiliz Touring Araç Şampiyonası’nı kazanmıştır.  AE86, 1988’de Avrupa Touring Araç Şampiyonası’nı kazandıktan sonra İngiliz ve Avrupa ülkelerinde popüler olmayı başarmıştır. Ayrıca 150 beygir gücündeki hafif Toyota AE86, BMW M6, Volvo 240 Turbo, Mazda 929, Holden Commodore, Alfa Romeo 75 ve Mercedes 190E 2.3-16 gibi otomobilleri geçerek, liderliği kazanmıştır.

GT86 için ilham kaynağıToyota Corolla AE86 Hakkındaki Bilinmesi Gerekenler

“Toyota Corolla AE86 Hakkındaki Bilinmesi Gerekenler” listemizin sonuncusu, AE86’nın gelecekteki otomobillere ilham kaynağı olmasıdır. GT86, AE86’nın temelleri üzerine inşa edilmiştir. Bu otomobil, ünlü drift kralı Toyota AE86 anısına Toyota ve Subaru’nun ortak projesi olarak üretilmiştir.

İkinci El Toyota İlanları

Toyota’nın En Çok Satan Otomobili

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here