Huawei Otomotiv Sektörüne İlk Adımı Attı. İşte Seres SF5!

0
5091
Huawei Seres SF5 Tanıtım Mavi

Huawei’den Otomotiv Sektörüne İlk Adım Seres SF5

Son dönemde elektrikli araçların otomotiv sektöründeki pazar payı ciddi şekilde büyümüş durumda. Bu sebeple, teknoloji firmalarının otomobil sektörüne olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Gözle görünür şekilde büyüyen elektrikli araç sektörü Huawei’nin de ilgisini çekmiş olsa gerek. Firma, Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtttığı aracı Seres SF5 ile resmi olarak otomotiv sektörüne adım attı.

Huawei çatısı altında, şimdilik sadece Çin’de satılacak bu araç, hibrit bir crossover modeli. Ancak, araç tamamen Huawei tarafından tasarlanmadı. Bu sebeple, güncel SF5’in makyajlı versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz modeli yakından inceleyelim.

Seres SF5 Boyutları

Huawei Seres SF5 Mavi

Seres SF5, yukarıda da belirttiğimiz gibi tamamen yeni bir araç değil. Yaklaşık 2 yıldır pazarda bulunan Seres SF5 modelinin makyajlanmış hali gibi. Otomobilin boyutları eski versiyonla aynı kalmış. 4.700 mm uzunluğunda, 1.930 mm genişliğinde ve 1.625 mm yüksekliğinde. Yeni SF5’in dingil uzunluğu da 2875mm.  Ancak, aracın teknik ve teknolojik parçalarında Huawei etkisi olduğu da ortada.

Motor Özellikleri

Araçta, iki tane elektrikli motor, 1,5 litrelik benzinli bir motorla kombine ediliyor. Bu kuvvetli birliktelik ortaya 550 beygirlik bir güç çıkarmış durumda. Bu sebeple, araç için spor otomobillere meydan okuyor da diyebiliriz. Dikkat çekici başka bir özellik ise 0-100 süresi. Seres SF5, 5 saniyenin altında 0’dan 100’e ulaşabiliyor.

Aracın tamamen elektrik modunda kullanılabiliyor olması da hibrit otomobillerin pek çoğunda görmediğimiz bir özellik. Huawei’nin açıkladığı verilere göre; sadece elektrik modu kullanımında aracın, 180km’lik menzili var. Ancak, araç tam dolu batarya ve benzin deposu ile birlikte kullanıldığında ise mesafe oldukça artıyor. Yapılan testler sonucunda, karma kullanımda erişilebilecek mesafe 1000km.

İç Mekan Özellikleri

Huawei, Seres SF5’in kokpitinde de farkını hissettirmiş. Tabii ki, dev teknoloji firmasının multimedya ekranına el atmamış olması beklenilemezdi. Sunulan dikey şekildeki dev multimedya ekranı sürücüler için pek çok kolaylığı da içinde barındırıyor. Huawei’nin kolay kullanım için entegre ettiği bilgi-eğlence sistemi mevcut. Ayrıca, sistem sesli komutlarda da çalışabiliyor. Ancak, elektronik eşya tarafındaki rekabetten dolayı olsa gerek, Car Play sisteminin varlığından bahsedilmemiş. Dijital gösterge panelinde ise multimedya ekranının aksine minimal bir tasarım tercihi var.

 İç Mekan Siyahİç mekandaki ses sistemi de oldukça kuvvetli. Huawei, sinema seviyesinde bir deneyim yaratmak için 11 adet hoparlör yerleştirmiş. Ayrıca, hoparlörlerin dışarıdan gelen sesleri bastırabilmek gibi önemli bir özelliği de mevcut. Araç, akustik anlamda da oldukça üst seviyede. Nitekim, koltuklar da ihmal edilmemiş. Ön sıra havalandırma, ısıtma ve masaj işlevlerine sahip sportif ve sofistike koltuklu bir iç mekan dizayn var.

Güvenlik ve Konfor Özellikleri

Araçta önemli güvenlik ve sürüş konforu özellikleri de mevcut. SF5, ikinci seviye otonom sürüş destek sistemi ile birlikte geliyor. Bu sistemi desteklemek için araç, yüksek hassasiyetli milimetre dalga radarı, ultrasonik radar, çevre görüş kamerası ve diğer sensörler de mevcut. Ayrıca, trafik sıkışıklığı yardımı, adaftif hız sabitleyici, önden çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, şerit takip sistemi ve daha fazlası da standart pakette mevcut.

Yenilikler

Huawei, yeni teknolojileri araba sektörüne getirmeye de kararlı. Nitekim, dev firma, araçtan araca şarj ve aracın elektriğini kullanarak eşyaları şarj etme özellerini de eklemiş.

Huawei’nin yaptığı açıklamaya göre, firma aracına güveni tam. Huawei Grubu CEO’su Richard Yu; “Bu heyecan verici duyuru hem tüketici elektroniği endüstrisi hem de yeni enerji taşıtları endüstrisi için bir emsal teşkil ediyor,” dedi. Grup CEO’su ayrıca, “Gelecekte, ortaklarımıza daha iyi akıllı araçlar inşa etmelerine yardımcı olacağız. Yalnızca lider akıllı araba çözümleri sağlamakla kalmayacağız. Aynı zamanda, bu araçları Çin’deki perakende ağımız aracılığıyla satmalarına da yardımcı olacağız.” dedi.

Seres SF5 Fiyat ve Seçenekler

Aracın 4 farklı renk seçeneği mevcut. Bunlar; okyanus mavisi, kömür siyahı, inci beyazı ve titanyum gümüş grisi olacak. Ayrıca, iç mekan için de gece siyahı, granat kırmızısı ve fildişi beyazı olarak 3 farklı seçenek bulunuyor. Huawei’nin ürettiği ilk otomobil Seres SF5’in satış fiyatı ise 33.000 Dolar. 4×4 versiyon için belirlenen ise fiyat 38.000 Dolar. Fakat, Türkiye piyasasına girmesi halinde satış fiyatını tahmin etmek ise şu an pek mümkün görünmüyor.

İkinci El Elektrikli Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here