BMW’nin Yeni Elektrikli Pikap’ı oldukça şık görünüyor. Pikap sektörüne giriş yapan BMW bu alanda nasıl bir ivme yakalar bilmiyoruz. Ancak lüks otomobil segmentin’de olması daha ekonomik modellerin önüne taş koyar mı bir muamma.

BMW'nin Yeni Elektrikli Pikap’ı

Büyük Izgaralar Gerekli Miydi? 

BMW’nin büyük yeni kurumsal ızgara tasarım şeklinin başka bir örneklerinden biri de BMW’nin Yeni Elektrikli Pikap’ı ile görüyoruz. Bir dönem eleştiri konusu olan radikal ızgara değişikliği BMW modellerinde bizce çok şık ve daha heybetli bir görsel bütünlük sunuyor. Hatta Bavyera otomobil markasının ızgara tasarımının en yeni elektrikli araç olan İX’de uygulandığını belirtelim. Ancak yeni konseptte büyük ızgara kullanımı ne kadar gerekliydi?

Bunun neden garip kabul edilebileceğini merak ediyorsanız, unutmayın. elektrikli araçların genellikle ızgaraya ihtiyacı yoktur, yani BMW de tartışmalı tasarım özelliğini BMW’nin Yeni Elektrikli Pikap’ı iX ‘in tartışmasız yüzünü kolayca bırakmış olabilir.

BMW Tavrından Dolayı Özür Diledi

BMW’nin Yeni Elektrikli Pikap’ı İX ortaya çıktıktan sonra, iX tasarımı online ortamda gergin bir eleştiri ortamının oluşmasını sağladı. BMW sosyal medya üzerinden gelen eleştirilere alay ederek cevap vermesinden sonra özür diledi.

BMW'nin Yeni Elektrikli Pikap’ı

Burada baktığımız 2022 BMW İX’in tasarımcısı Kleber Silva tarafından saf elektrikli pikap kamyon olarak yeniden tasarlandı. Şirketin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkardığı İX tasarımı ile benzer izler taşıyan pikap aynı eğimli çatı çizgisi, aynı dar farlar, ve büyük ızgaraya sahip. Fark olarak değerlendirebileceğimiz özellik ise kargo bölmesi. Araç kapalı bir kargo alanı yerine küçük bir açık kargo alanına sahip.

 

Bu küçük bir değişiklik olarak görünse de büyük ölçüde aracın genel estetiğini değiştirmek için yeterlidir.

BMW Pikap Pazarına Ayak Uydurabilir Mi? 

Ne düşündüğünüzü tahmin ediyoruz. BMW’nin kamyonet üretmesi size mantıksız geliyor olabilir. Bu düşünceleriniz mantıklı olabilir. Ford, GM, Tesla, Rivian, Bollinger ve Lordstown Motors gibi elektrikli pikapların hegomanyası BMW’nin pazara ayak uydurma şansını azaltabilir. Ancak  üretilen pikabın BMW’nin x7crossover’a dayalı bir kerelik pikap konsepti olduğunu unutmamak lazım. Şirketin ürettiği elektrikli pikap tasarımı üretim amacı olarak değil daha çok alıştırma bir konsept araç olarak lanse değerlendirilebilir.

Peki siz BMW ve pikap piyasası hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Tüm gerekli alt yapıya sahip bir marka. Neden pickup üretmesin ki? Mercedes ford ile ortak yapıyor, BMW tamamını kendi yapıyor. Şöyle bir “M Pickup” fena olmaz mı?

  2. Gözlerim kanadı resmen. Bu kadar rezil bir şeyin altına imza atanlar BMW mühendisleri olamaz. Bunu beğenenler ya 8,5 derece miyoptur ya da geri zekalıdır, başka bir açıklaması olamaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here