Tamamen Elektrikli Teknolojik SUV BMW iX1 ile Tanışın

0
3229
bmw ix1, beyaz renk önden görünüm

BMW iX1 %100 elektrikli olarak piyasaya çıktı. Kompakt SUV model BMW X1’in yeni nesli olan model birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Her geçen gün elektrikli araç ailesini genişleten Alman üretici bu anlamda sektörde lider olmak istiyor. Bunun için de oldukça sevilen modeli X1’in tam elektrikli versiyonunu sahneye çıkardı. Hem çevre dostu hem de son derece teknolojik olan bu modelin performansı ile de lider olması beklentiler arasında. 

BMW iX1 Dış Tasarım

bmw ix1, beyaz renk, önden görünüm

Alman üretici elektrikli SUV modelin tasarımında bilerek fütüristik görünümden kaçınmış. Çünkü bu modelin X1’in devamı olduğunu herkesçe bilinmesini istiyor. iBlue kaplama ile donatılan teknolojik SUV, kendine has karakteristik özelliklere sahip. Ön kısımda yer alan Matrix teknolojisine sahip LED farları ve ön ızgarası oldukça uyumlu. Ayrıca 17 inçlik jantlara sahip olan araçta keskin hatların olduğunu söylemek gerek. Yeni BMW iX1’in uzunluğu 4.500 mm iken genişliği de 1.845 mm. Ayrıca 1.642 mm yüksekliğe ve 2.723 mm aks mesafesine sahip olan SUV model 490 litrelik bagaj hacmine sahip.

BMW iX1 Teknik Özellikler

bmw ix1, beyaz renk, arkadan görünüm

Dört tekerlekten çekişli kompakt SUV model 494 Nm tork üreten iki elektrikli motorla çalışıyor. Bu sayede toplamda 313 hp güce ulaşıyor. 0’dan 100 km/s hıza ise 5,7 saniyede ulaşıyor. Araçta yer alan pil ünitesi 64,7 kWh elektrik üretiyor. Yarım saat içerisinde yüzde 80’den fazla şarj olabilen iX1, 10 dakika şarj olduğu takdirde 120 km mesafeyi gidebiliyor. Batarya tamamen doluyken de 438 km mesafe kat edebilir. Ayrıca beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi sayesinde azami olarak 180 km/s hıza çıkıyor.

İç Mekan Tasarımı

bmw ix1, iç mekan

BMW iX 1’in iç mekan tasarımında BMW X1’in aynısı geçerli demek mümkün. Tıpkı X1’de olduğu gibi direksiyon simidinin hemen arkasında 10.25 inç boyutunda bir dijital gösterge ekranı var. Bununla birlikte 10.7 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranı tüm akıllı telefonlarla kusursuz bir uyumla çalışıyor. BMW 8 işletim sistemi ile de uyumlu çalışan araçta yepyeni sportif koltukların yer aldığını söylemek mümkün. Birden fazla işleve sahip direksiyon simidine ek olarak araç içinde çift bölgeli klima kontrolü yapmak da mümkün. Tamamen kullanıcı odaklı tasarlanan bu aracın kabin boyutu da rahat hareket etme imkanı sağlıyor.

Sıfır KM BMW Modelleri

İkinci El BMW X1 Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here