BMW dünya çapında pek çok otomobil modeline fiyat artışı yapabilir. Sektör kaynakları bunun sebebinin enflasyonla mücadele olduğunu söylüyor.

BMW Neden Fiyat Artışı Yapıyor?

Sektör kaynağının verdiği bilgiye göre BMW 2023 model yılı araçları için fiyat artışlarına gidecek. Bu artış %1.2 ile %4 oranında olacak. Kaynağın iddiasına göre BMW’nin artış yapma sebebi enflasyonla mücadele.

Araç üreticileri 2021 yılında baş gösteren arz kıtlığının etkilerini şimdi hissetmeye başladı. Bu olumsuz etkiyi telafi etmek için pek çok üretici dünya çapında fiyatlarını arttırmaya karar verdi.

Bu fiyat artışı yapan üreticilerden bir tanesi de BMW. Toplam 41 farklı modelinde fiyat artışı yapacak firma 2023 model yılında liste fiyatlarında değişikliğe gidecek. Tabii ki bu fiyat değişiklikleri modeline göre ve modelin donanım düzeyine göre değişir.

BMW’nin yeni i7 veya daha yüksek model araçları ise daha yüksek fiyat artışları alacak.

BMW’nin Fiyat Artış Oranları

Kaynağın verdiği bilgiye göre BMW 330e sDrive %3.7 oranında bir fiyat artışı aldı. Bu da aracın normal liste fiyatının 43.300 dolardan 44.900 dolara yükselmesi demek. Firmanın 3 serisi araçlarının pek çoğu da bu fiyat artışlarından etkilenmiş durumda.

BMW 7 serisi de aynı şekilde fiyat artışlarından etkilenmiş durumda. BMW 740i’nin 93.300 dolarlık liste fiyatı 95.700 dolar oldu. Bu da %2.6 oranında bir artış demek. Bunun yanı sıra ayrıca BMW 760i xDrive %2.5 oranında bir artış yaşadı. Bu da 113.600 dolarlık liste fiyatının 116.400 dolara çıkması anlamına geliyor.

X3 sDrive 30i de fiyat artışı yaşayan modellerden biri. 30i %1.7 oranında bir fiyat artışı ile listede kendine yer buldu. Bu da 45.400 dolar olan liste fiyatının 46.200 dolara çıkması anlamına geliyor.

Sektör kaynakları BMW’nin yanı sıra pek çok araç üreticisinin fiyat artışı yapacağını ifade ediyor. Bunun sebebi ise araç üreticilerinin küresel piyasayı etkisi altına alan enflasyon. Pek çok ekonomist yakın zamanda bu yüzden piyasalarda durgunluğun olacağını da söylüyor.

Eğer ekonomistlerin dediği yaşanırsa BMW ve diğer pek çok araç üreticisi sıkıntı yaşayacak demektir. Sürekli artan fiyat artışları sebebiyle azalan satışların etkisi ile yakın zamanda BMW bu durgunluğun etkileri hissedecek gibi.

Şu an için bu fiyat artışları ile kesin ve resmi bir onay BMW tarafından gelmedi. Sektör kaynaklarının iddiaları bu yöndeydi. Bunun yanı sıra ayrıca sizlerle yukarıda fiyat artışı olacak BMW modellerin listesini de paylaşıyoruz.

Sıfır KM BMW Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here