Araba Yarışçısı Olan Ünlüler

Çoğunlukla dizilerden ve filmlerden veya sundukları şovlardan tanıdğımız isimlerin günlük hayatta neler yaptıkları dikkat çeken bir konudur. Hobileri her zaman hayranları tarafından araştırılır. Peki hangi tanındık yüzleri araba yarışı dünyasında görmek mümkün? Hangi isimler yarış arabalarının hızını tercih ediyor? Aynı zamanda araba yarışçısı olan ünlüler listesini sizler için derledik.

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey, Grey’s Anatomy’de doktor rolüyle ünlenmeden önce, 80’lerin sonu ve 90’ların sonunda büyük bir film yıldızıydı. Kendisi aynı zamanda, 24 Hours of Le Mans’ta dört start da dahil olmak üzere toplam 68 yarışta yarışan başarılı bir yarış arabası sürücüsü. Görünüşe göre spordan uzaklaştı. Ancak  öncesinde IMSA SportsCar Şampiyonası sırasında 24 Hours of Daytona ve Sebring 12 Hours gibi yarışlarda dokuz podyum kazandı. Ayrıca Dempsey-Proton ekibini yönetiyor.

araba yarışçısı olan ünlüler- Patrick Dempsey

James Dean

James Dean direksiyon başında doğal bir yetenek olarak görülen bir isimdi. Trajik bir araba kazası nedeniyle hayatı yarıda kesilmişti. Fakat öncesinde ilk profesyonel yarışında sınıfında birinci, genel olarak ikinci oldu. Bir ay sonra yine birinci, genel olarak üçüncü oldu. Hayali Indianapolis 500’de rekabet etmekti, ancak bu asla gerçekleşmedi.

James Dean

Eric Bana

Eric Bana, The Castle (1997), Black Hawk Down (2001), Troy (2004), Hulk (2003) ve daha pek çok filmiyle tanınır. Avustralyalı isim, tamirci olmak için 14 yaşında okulu bırakmak istedi ve 15 yaşında ilk arabasını, 1996 Targa Tasmania’da yarıştığı 1974 XB Ford Falcon’u satın aldı Avustralya’nın Porsche Challenge gibi etkinliklerinde yer aldı ve pek çok ilk on derecesini aldı.

araba yarışçısı olan ünlüler- Eric Bana
Eric Bana (Sol)

Rowan Atkinson

Şakacı karakter Mr. Bean’in arkasındaki komik deha olarak bilinmesine rağmen, komedyen Rowan Atkinson ciddi bir yarış arabası sürücüsü ve yarış tutkunu. Rowan Atkinson, Johnny English gibi filmleri ve Blackadder gibi televizyon programlarını çekmediği zamanlarda, zamanını dünyanın dört bir yanındaki pistlerde yarışarak ve yarış arabası dergileri için yazarak geçiriyor. Daha önce bir McLaren F1 yarış arabasına sahipti. 1980’lerde, Turbo Cup yarış serisinde ortadan motorlu bir Renault 5 kullanıyordu. Ayrıca 2010’daki ünlü Silverstone etkinliğinde kendi Aston Martin yarış arabasını da kullandı. 2014’te Rowan Atkinson, eski bir Ford Falcon sürat arabasıyla yarışırken ciddi bir kafa kafaya çarpışmaya karışmıştı. Şans eseri, kazadan küçük yaralanmalarla uzaklaştı. Arabanın kendisi mahvoldu.

rowan atkinson

Tom Cruise

Tom Cruise, yarış arabası sürüşü konusunda o kadar tutkulu ki, spora olan sevgisini, stok araba yarışları hakkında 1990 yapımı bir film olan Days of Thunder’a çevirdi. Ancak yarış sevdasına rağmen Tom Cruise kötü bir sürücü olarak biliniyordu. O kadar kötü ki Tom Cruise, diğer sürücüler arasında “Cruise Crash’i Görün” lakabını kazandı. Oyuncunun sürüş eğitmenlerine göre sorun, direksiyon başında çok agresif olması idi. Tom Cruise, çalıştığı film stüdyoları riskli sporu sürdürmeye devam ederse onu sigortalamayı reddettiği için sonunda yarıştan vazgeçmek zorunda kaldı. Yine de, Tom Cruise tutkulu bir yarış hayranı olmaya devam ediyor. BBC televizyon programı Top Gear’da bile yer aldı.

tomcruise

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here