Infiniti Formula 1 ‘den Ayrılıyor!

Infiniti Formula 1 ‘den ayrılma kararı verdi. Red Bull Racing ve Renault gibi markalara sponsor olduğu 10 yıllık bir maratonun ardından 2020’nin sonunda yolculuğuna son veriyor. Bu hareket, otomobil üreticisinin çabalarını ve kaynaklarını premium rakiplerine meydan okumaya ve ürün portföyünü heyecanlandırmaya odaklamasına olanak tanıyacak.

Infiniti Zaman Çizelgesi

Başlangıçta Infiniti, ertesi yıl daha önemli bir sponsorluğa terfi etmeden önce 2011 yılında Red Bull için ticari bir sponsor olarak görev yaptı. Bu da marka görünürlüğü, itibarı ve farkındalığı açısından önemli bir gelişme oldu.

2016 yılında Japon otomobil üreticisi, Renault DP World F1 Takımı için teknik ortak olarak imza attı. Bunun yanında, ekibin Energy Recovery System’in (ERS) birlikte geliştirilmesine yardımcı oldu. Bu sayede Formula 1’de daha da aktif hale geldi.

renault ve infiniti

“Gururluyuz Fakat Gelişmeye Odaklanmanın Tam Zamanı”

Nissan ve Infiniti motor sporları patronu Tommaso Volpe, “Formula 1’e katılımımız ve elde ettiğimiz başarılar ve kilometre taşlarından son derece gurur duyuyoruz” dedi. “Spora katılımımız son 10 yılda gittikçe güçlendi ve sadece marka bilinirliğimizi artırmakla kalmadık, aynı zamanda teknik yeteneklerimizi ve yeteneklerimizi de güçlendirdik.”

“Şimdi, Formula 1 faaliyetlerimiz aracılığıyla elde ettiğimiz kaynakları ve elde ettiğimiz tüm bilgileri yeni teknolojilerimizin ve gelecekteki güç aktarma organlarımızın araştırma ve geliştirmesinde yoğunlaştırmanın tam zamanı.” diyerek durumu açıkladı.

Q60 Project Black S Prototipi

Infiniti, Renault F1 ile birlikte F1’den ilham alan bir ERS sistemine sahip etkileyici Q60 Project Black S prototipini oluşturdu. Q60 Red Sport 400 modeline dayanan Project Black S, iki enerji sistemi, 4.4 kWh pil paketi, e-turbolar ve arka aksa entegre bir elektrik motoruna sahipti.

Genel olarak, çift hibrit 3.0 litrelik V6 kurulumu 563 HP (571 PS) üretti. Bunların tümü ise dört saniyeden daha kısa bir sürede 0-62 mil / sa (100 km / sa) süre ile sonuçlandı.

Infiniti formula 1

Bu yıl F1’den çıkışta Infiniti’ye katılan Renault da var. Ama bu sadece marka anlamında bir ayrılma oluyor. Renault F1 Takımı resmi olarak önümüzdeki sezonda Alpine F1 olarak ilerlemeye devam edecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here