Audi RS6 vs AMG A45 S Drag Yarışı

0
1302

Audi RS6 vs AMG A45 S Drag Yarışı

Söz konusu otomobil olduğun her zaman bir yarış, bir rekabet ve karşılaştırma vardır. Bu karşılaştırmalar çoğu zaman kağıt üzerindeki birtakım rakamlarla yapılır. Ancak bazı karşılaştırmalar ise bundan çok daha eğlenceli bir şekilde pistte yapılır. Evet, belki birçoğumuz istediğimiz iki aracı pistte karşılaştırabilecek imkana sahip değiliz ancak, Audi RS6 vs AMG A45 S videosunda olduğu gibi yapılan bazı karşılaştırmaları izleyerek bazı çıkarımlar yapabiliriz.

Audi RS6 vs AMG A45 S Drag Yarışı
Audi RS6 vs AMG A45 S

Şimdiye kadarki en hızlı hatchback’lerden bir tanesi olan Mercedes AMG A45 S; İngiliz otomobil sitesi carwow tarafından Audi RS6’nın karşısına çıkarıldı.

Kaputunun altında 421 hp ve 500 Nm tork üreten turboşarjlı, 2.0 litrelik, 4 silindirli bir benzinli motor bulunan A45; sekiz ileri çift kavramalı şanzıman aracılığıyla 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ve tam 1635 kg ağırlığında.

Masanın diğer tarafındaysa 2075 kg ağırlığında, 600 hp ve 8000 Nm tork üretebilen 4.0 litrelik V8 motorlu; sekiz ileri otomatik vites kutusuna sahip ve dört tekerden çekişli Audi RS6 bulunuyor.

Carwow adlı internet sitesi için karşılaştırmalı videolar çeken Mat Watson, £ 56.000 değerinde olan Mercedes AMG A45 S’in Mat’in sevgilisi Jo da £ 102.000 değerinde olan Audi RS6’nın şoför koltuğuna oturdular.

Yarış Sonucu

Çeyrek mil yani yaklaşık 400 metre uzunluğundaki drag yarışının sonucunda; Audi RS6 çeyrek millik mesafeyi 11.6 saniyede giderken Mercedes AMG A45 S 12.1 saniyede gitti. Araçların durarak başladığı bu yarışın aksine, iki aracın da saatte 80 km sabit hızla gittiği ikinci yarışı da Audi RS6 kazanmayı başardı.

Yapılan üçüncü yarıştaysa araçlar 3.viteste giderken mücadele başladı ve bunun sonucunda da Audi RS6 ciddi bir farkla yarışı kazandı. Son olarak da araçların fren mesafeleri karşılaştırıldı ve yine Audi RS6, Mercedes AMG A45 S’e oranla daha iyi bir performans verdi.

Audi RS6 vs AMG A45 S Drag Yarışı 2

4 yarışın tamamını da kazanan Jo, bir süre bunu sevgilisi Mat’in yüzüne vuracak gibi, zavallı Mat…

Mat ve Jo Watson çiftine bu güzel değerlendirme için teşekkür ediyor, yeni otomobilleri olan Audi RS 6 ile birlikte, keyifli ve güvenli yolculuklar yapmalarını diliyoruz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here