Dünyanın En Ucuz Elektrikli Otomobili 1.200 Dolar

1
3665

Elektrikli otomobile geçmeyi hayal ediyor ancak henüz bir Tesla ya da benzeri elektrikli otomobilleri almaya bütçeniz yetmiyorsa, uygun fiyatlı bir otomobille başlayabilirsiniz, gerçekten uygun fiyatlı bir otomobil. Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili Changli, sizi sadece 930 $ (daha büyük pillerle 1.200 $) karşılığında elektrikli otomobil kullanıcısı haline getirebilir.

Çinli otomotiv üreticilerinden olağanüstü bir çalışma daha, maliyeti yalnızca 1.200 dolar tutan “Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili”.

dünyanın en ucuz elektrikli otomobili

Dünyanın En Ucuz Elektrikli Otomobili Görenleri Kendisine Hayran Bıraktı

Sade tasarım söz konusu olduğunda ustaların ustası olarak adlandırabileceğimiz Sandry Munro tarafından incelenen bu elektrikli otomobil; “wow”, “şaşırtıcı” ve “etkileyici” gibi tepkiler aldı. Paslanmaz çelik tamponu ve kendisinden beklenmeyen pil performansıyla 1.200 dolar değerinde olduğuna hiç kimse inanamadı. Ayrıca paslanmaz çelik tamponu ve bataryası çıkarıldığında maliyet 930 dolara kadar iniyor. Bu da demek oluyor ki; beş alaşım jantı olan (yedek lastik de bir tane getirir), tekerlek başına dört pabucu, klima, direksiyon, radyo, ters görüş kamerası ve üç kişinin oturabileceği kapalı bir kabin yalnızca 930 dolarlık bir maliyetle hazırlanabiliyor.

Arabayı çok beğendiğini her fırsatta dillendiren Sandry Munro, arabada bulduğu tek sorunun gösterge paneli boşluklarıyla ilgili olduğunu, ancak kapı boşluklarının Tesla’dakilerden bile daha iyi olduğunu söylüyor. Ayrıca, maliyeti yalnızca 1.200 dolar olan bir araçla ilgili sorunları bulmak için çok bakması gerektiğinden de bahsediyor.

changli nemeca

Changli Nemeca Performans Değerleri

Torchinsky, Munro’ya Changli’nin tamamen şarj olması için yaklaşık dört saat sürdüğünü söyledi. 23 milden yani 37 kilometreden biraz daha uzun menzil ile ofisinize gidebilir, çalışırken 110V’luk bir prize şarj edebilir ve endişelenmeden evinize dönebilirsiniz. Çin’de ehliyet gerektirmeden kullanılmasına izin verilen bu araç genelde yaşlı taşıma işlerinde tercih ediliyor.

Saatte 20mil (yaklaşık 32km) hıza ulaşabilen dünyanın en ucuz elektrikli otomobili, yalnızca 299 kilogram ağırlığında ve 1,16 beygirlik güce sahip. Bu şekliyle değerlendirildiğinde muazzam bir golf arabası olmaya aday olabilecek bir araç olabilir.

Elbette Changli Nemeca bir gün Tesla seviyesine gelemeyecek ancak bu bütçeyle böyle bir ürünün ortaya çıkarılması çok takdir edilebilecek davranış.

Changli Nemeca dünyanın en ucuz elektrikli otomobili

Changli Nemeca hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmında düşüncelerinizi bizlerle paylaşın.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here