Audi RS6 20. Yaşını Kutluyor!

0
3776
audi rs6 2022

Alman otomobil devi Audi, RS6 modelini ilk olarak 2002 yılında pazara sunmuştu. RS6, piyasaya sürülmesinden bu yana her yeni nesliyle kendi sınıfında standartları belirleme başarısı gösterdi. Şimdiyse Audi RS6, 20. yılını kutluyor!

audi rs6 2022 dış tasarım

Audi RS6

Audi’nin bu güçlü modeli piyasaya sürülmesiyle başlayan yolculuğuna çift turbo beslemeli motor ve dört tekerlekten çekişle devam ediyor. Üstelik benzersiz bir başarı hikayesi olarak. Markanın bu temel konsepti her RS6 neslinde kendini korudu. Aynı zamanda Audi’nin Teknoloji ile bir Adım Önde mottosuyla Dinamik Sürüş Kontrolü süspansiyonu dahil olmak üzere her noktada kendini belli ediyor. Üstelik bu teknoloji uzun yıllardır Audi’nin diğer RS modellerinde de kullanılıyor.

Audi RS, aslında Audi’nin yan kuruluşu Audi Sport GmbH tarafından üretilen en yüksek performanslı modeli. RS6’nın ilk iki nesilleri beş kapılı ve Avant station wagon olarak üretilmiştir. Ancak üçüncü ve dördüncü nesiller ise sadece Avant olarak sunulmaktadır.

audi rs6 2022 iç mekan

C8 Audi RS6

Günümüzdeki güncel ve dördüncü nesil RS6, 2019 yılında C8 kodu ile yollara çıktı. Bu otomobilde yine öncekiler gibi 4.0 litre biturbo bir motor mevcut. Üstelik bu güçlü motoru 600 PS güç ve 800 Nm tork üretiyor. C8 kodlu RS6’da ilk kez verimliliği artırmak üzere bir sistem devreye girdi. Bu sistem 48 Volt beslemeli elektrikli bir sistem. Bahsettiğimiz sistem aslında biraz ağır. Ancak buna rağmen Audi RS6 Avant, 0-100 km/s hızlanmasını 3,6 saniyede tamamlıyor. Üstelik 200 km/s hıza da 12 saniyede ulaşıyor.

Markanın C8 kodlu RS6 modeli, özellikle viraj alma ve yanal hızlanma konusunda yeni standartlar belirliyor. Modelin önceki nesilleri olan C5, C6 ve C7 nesil RS 6’ların güçlü bir station wagon olduğu ilk bakışta hemen anlaşılmıyordu. Anlamak için bazılarının daha dikkatli bakması gerekiyordu. Ancak C8 kodlu Audi RS6 öyle değil. İlk bakışta bile normal bir A6 olmadığı hemen anlaşılıyor.

audi rs6 2022 dış

Audi’nin RS6 Avant ve A6 Avant modellerinin ortak özelliklerini soracak olursanız şunlar diyebiliriz:

  • Tavan,
  • Ön kapılar ve
  • Bagaj kapağı.

RS6’nın diğer bileşenleri RS serisi için özel olarak geliştirilmiştir. Üstelik A6’ya göre 8 cm daha geniştir.

Sıfır Km Audi RS6

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here