Aston Martin Bulldog Yenileniyor!

Aston Martin Bulldog, 80’lerde dünyanın en hızlı otomobili olacak şekilde konumlandırılan yüksek hız konsept aracıydı. Yollarda 308 km / s rekorunu kıran bir hız yaptı. Muhtemelen yapıldığı tarihi  yalnızca Delorean tarzı tasarıma dayanarak bile çıkarmış olmanız mümkün.

Victor Gauntlett, 1981’de Aston Martin’in Başkanı olduğunda, Project Bulldog, inanılmaz performansına rağmen maliyeti nedeniyle rafa kaldırıldı. 1984’te, şirketin hızlı bir şekilde nakit paraya ihtiyacı olduğunda, Bulldog bir Orta Doğu koleksiyoncusuna satıldı. 130.000 £ karşılığında (420.000 £ günümüz).

18 Aylık Bir Restorasyon

Aston Martin Bulldog, İngiliz şirketi Classic Motor Cars tarafından satın alındı. Şirket, 18 aylık tam bir restorasyon gerçekleştirecek. Aracı eski ihtişamına sağlam bir şekilde geri getirdikten sonra, plan performansı daha da artırmaktır. Etkili bir şekilde, bir zamanlar 600 beygir gücü / 678 ​​Nm tork üretebilen ikiz turbo 5,3 litrelik V8 motoru, yakında 322 km / saatin ötesinde revize edilmiş bir azami hızı yakalayabilir.

CMC Genel Müdürü Nigel Woodward, “Otomobili orijinal konfigürasyonuna geri döndürmek istiyoruz, ancak otomobilin güvenilirliğini artırmak için modern bileşenler ve teknolojiler ekleyebiliriz” diyor.

aston martin bulldog

Orijinal mimarisi korunacak

“Genel olarak, arabanın orijinal mühendislik mimarisini ve görünümünü korumak istiyoruz.”

Tabii ki zorluklardan bir tanesi, aracın gerekli parçalarını bulmak. Her yerde karşınıza çıkmayacak bulması zorlu parçalar Bulldog için gerekli olacak. Bu nedenle CMC, işi tamamlamak için gerekli yedek parçaları üretecek.

“Şu anda otomobildeki hiçbir şeyin çalışmadığını varsayıyoruz ve eminim ki, onu parçalara ayırdıkça her türlü zorlukla karşılaşacağız.”

“Arabayı orijinal olarak yapan mühendislerle çalışıyoruz, ancak bilmek istediğimiz çok şey var. Arabanın rengini kim değiştirdi, karbüratör vb. Verildiğinde orijinal olarak beyaz ve griydi – yeşil değil – ”

Aston Martin Bulldog’un Önümüzdeki Yaza Hazır Olması Bekleniyor

Classic Motor Cars, Mart ayında Bulldog üzerinde çalışmaya başladı, bu nedenle otomobil önümüzdeki yaza kadar tüm ihtişamı ile hazır olması bekleniyor. Süper otomobilde beklenen özelliklerin de üstüne çıkılabilir. Sanıyoruz ki bekleyip gelişmeleri takip etmemiz gerekecek.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here