Güçlü aile bağlarımız ve geniş aile yapımız ile geniş otomobilleri tercih eden bir milletiz. Araç içinde tecrübe ettiğimiz konfor, aile bireylerimizin ve dostlarımızın rahatlığı bazen uzun yolculuklara çıkmadan önce bize yol planı yaptırabiliyor. Uzun yolculuklara fazla eşya götürdüğümüz zaman ise arkada konfordan ve güvenlikten ödün vermek istemiyor olabilirsiniz. Bununla beraber tatile çıkarken otomobilinizin bagajına yerleştirdiğiniz eşyaları belinize zarar vermeden almayı istemek sizin en doğal hakkınız. İşte bu gibi durumlarda liftbackler yardımınıza yetişiyor. Gelin liftback otomobillerin avantajlarına ve ülkemizde satılan modellere bir göz atalım.

Insignia Liftback
Liftback bir model olan Opel İnsignia Grandsport, sunduğu 490 litrelik bagaj hacmini kullanıcılara tam anlamıyla sunuyor.

Liftback Ne Anlama Geliyor ?

Liftback kelimesini İngilizceden doğrudan Türkçeye çevirdiğimizde “arkası kalkan” kavramı ile karşılaşıyoruz. Adını arka camı ile beraber açılan bagajından alan otomobiller, uzun c sütunları ile daha spor bir tasarıma sahip olabiliyor.

Superb Liftback
Sunduğu 625 litrelik bagajı ve liftback tasarımı ile yükle babam yükle.

Avantajları Neler ?

Burada arka camın bagajla beraber yukarı kalkmasının ne avantajı olabilir diye düşünebilirsiniz. Bu duruma açıklık getirmek için şöyle bir örnek verebiliriz. İki tane 500 litrelik bagaj hacmine sahip otomobil düşünün. Bir tanesi liftback bir tanesi sedan karoserli otomobillerden sedan olanının bagajına baktığınızda, eşyaların hepsini göremezsiniz. Çünkü pandizot görüşünüzü engeller. Ancak liftback bir aracın bagajına baktığınızda neyi nereye koyduğunuzu çok rahat görebilirsiniz. Çünkü görüşü engelleyen arka cam ve pandizot birlikte yukarı kalkmıştır. Aynı şey bagaja eşya yüklerken veya eşya alırken de geçerlidir. Gördüğünüz bir eşya kolayca temin edilebilir veya yüklenebilirken, kısmen gördüğünüz bagajdaki eşyanız, ulaşmaya ve kaldırmaya çalışırken belinize zarar verebilir. Kısacası liftback otomobiller sunulan bagaj hacminin en verimli şekilde kullanılmasına olanak sağlar. Bununla beraber daha düşük hacimli bagajları daha kullanılabilir kılarak arka diz mesafesini verimli hale getirmeyi hedefleyen modellerdir.

Passat vs Superb
O paraya Superb alınır.

Ülkemizde Hangi Liftback Modeller Satılıyor ?

C segmentinde oldukça populer olan Skoda Octavia, liftback tasarımı ile geniş aileler ve filolar tarafından oldukça tercih edilmekte. Günümüz piyasasında uygun demek zorunda kaldığımız fiyatı ve dizel otomatik tercihi ile alınabilmesi, modelin elini oldukça güçlü kılıyor. Eğer daha geniş iç hacme sahip modelleri de denemek istiyorsanız bakmanız gereken diğer üç otomobil kesinlikle Opel İnsignia Grandsport, Yeni Peugeot 508 ve Skoda Superb olmalı. Üç modelinde dizel otomatik versiyonlarını satın almak mümkün. Ancak artan otomobil fiyatları sebebi ile elinizi çabuk tutsanız iyi olur.

2.El Skoda Octavia İlanları

2.El Skoda Superb İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here